معاون وزیر آموزش و پرورش:

کاهش بار روانی دانش آموزان با استاندارد سازی سوالات

قزوین - معاون وزیر آموزش وپرورش با تاکید بر ضرورت توجه به مراقبت فیزیکی، روانی و آموزشی در فرآیند برگزاری آزمون‌های نهایی دانش‌آموزان گفت: مراقبت آموزشی به معنای استانداردسازی آزمون‌ها و توجیه همکاران از حیث نوع تدریس و آموزش درست مطالعه به دانش‌آموزان و نوع نگاه صحیح به آزمون و نمرات است.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین، حجت‌الاسلام علی لطیفی روز چهارشنبه در جلسه شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی و هیئت همراه ایشان در سانحه هوایی سقوط بالگرد اظهار کرد: انصافا نوع متفاوتی از خدمتگزاری و در خدمتِ مردم بودن را در مدت مسئولیت ایشان شاهد بودیم و امیدواریم ما نیز بتوانیم خدمتگزارانی صادق و دلسوز برای مردم ایران باشیم.

وی افزود: رئیس جمهورِ شهید نگاه و اهمیت ویژه‌ای برای حوزه آموزش و پرورش قائل بودند و این موضوع را در دولت و دیگر بخش‌ها همواره بیان داشته و به آن تاکید می‌کردند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش وپرورش در ادامه ضمن ارزیابی مطلوب از روند برگزاری آزمون‌های نهایی در استان قزوین و قدردانی از زحمات دست‌اندرکاران اجرای آزمون‌ها تصریح کرد: تلاش خواهم کرد تا موارد و چالش‌های مطرح شده در این جلسه را در اسرع زمان ممکن در مرکز مورد پیگیری قرار دهم.

وی در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: باید در روند برگزاری آزمون نهایی به سه نکته مهم توجه داشته باشیم که از جمله آن مراقبت فیزیکی و برقراری آرامش و حفظ امنیت خاطر دانش‎آموزان در حین برگزاری امتحانات است تا در حوزه امتحانی موضوع و مسئله خاصی پیش نیاید.

لطیفی تصریح کرد: موضوع دیگر حائز اهمیت بحث مراقبت روانی و وضعیت برگزاری آزمون است که خوشبختانه در این زمینه مشکل و چالشی در استان قزوین تا به امروز وجود نداشته و امیدواریم در ادامه هم وضعیت بدین منوال پیش برود.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از مراقبت روانی به نقش‌آفرینی درست و موثر همکاران ما در حوزه امتحانی و مراقبی بستگی دارد زیرا نمرات آزمون‌های نهایی گاهی حتی به اندازه ۲۵ صدم نمره هم که باشد، می‌تواند تا چند ۱۰ رتبه، جایگاه فرد را تحت تاثیر قرار دهد، لذا این موضوع برای دانش‌آموزان بسیار حائز اهمیت بوده و بعضا استرس‌زا است.

این مسوول تصریح کرد: استرس و فشاری که ممکن است در یک حوزه امتحانی به دلایلی از قبیل بی‌مبالاتی برخی همکاران حادث شود، احتمال دارد موجب حواس پرتی دانش‌آموزان ‌شود لذا باید نسبت به این امر توجه وافری صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه سطح چالش و مشکل در زمینه برگزاری امتحانات در شهرستان‌ها بسیار پایین است اما با این وجود باید مراقبت روانی در حوزه امتحانی توسط همکاران و در منزل از سوی خانواده‌ها مورد متوجه قرار بگیرد.

لطیفی گفت: خوشبختانه در این حوزه اقدامات خوبی در استان قزوین صورت گرفته و تا کنون فرآیند امتحانات مناسب پیش رفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی بحث مراقبت آموزشی است که باید در طول سال اتفاق بیفتد و در بازه زمانی برگزاری آزمون، ما ثمره و فواید آن را ببینیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: مراقبت آموزشی به معنای استانداردسازی آزمون‌ها و توجیه همکاران از حیث نوع تدریس و آموزش درست مطالعه به دانش آموزان و نوع نگاه صحیح به آزمون و نمرات است.

وی عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش هم در این زمینه کارهایی را شروع کرده که باید به تدریج تقویت شود از جمله راهنمای شرکت در آزمون‌ها که امسال از طرف مرکز سنجش با هماهنگی معاونت سازمان پژوهش آماده شده که این راهنما باید ارتقا و بهبود پیدا کند و به نظر من یک نقطه آغاز بود.

لطیفی خاطرنشان کرد: معلمان و دبیران باید با توجه به چارچوب تعیین شده از سوی سازمان پژوهش که تحت عنوان جدول اهداف آماده شده است، عمل کنند و به محتوا و ارزشیابی مواد آموزشی توجه داشته باشند.

وی بیان کرد: مهمترین ثمره این جدول آن است که بتوانیم بخش قابل توجهی از فرآیند آموزشی را متناسب با آنچه که برنامه درسی هدف‌گذاری کرده، پیش ببریم.

گفتنی است؛ در ابتدای این جلسه اعضای شورای معاونین به ارائه گزارشی از روند برگزاری آزمون‌های نهایی، مصاحبه‌های آزمون استخدامی آموزگاری و ثبت‌نام مدارس پرداختند.

Print Friendly, PDF & Email