معاون بهداشت وزیر بهداشت بیان کرد؛
لزوم بهسازی محیط زندگی برای مقابله با پشه آئدس
معاون وزیر بهداشت گفت: مردم باید از نحوه انتشار بیماری ناقله از پشه آئدس و نحوه گزش اطلاعات کافی داشته باشند، فضای داخل و بیرون منزل را بهسازی کرده و از جمع شدن آب جلوگیری کنند تا مانع از رشد این پشه شوند.
به گزارش تجارت جنوب آنلاین، حسین فرشیدی، افزود: پشه آئدس در کشور ایران و استان هرمزگان مسئله جدیدی نیست. طی ۱۰ سال اخیر در اکثر کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس بیماری به شکل اندمی شیوع داشته است و ما نیز بیماری را رصد کردیم.
وی اضافه کرد: بر اساس رصد انجام شده، از ابتلا به بیماری در کشور جلوگیری و همین امر سبب شد در این سالها علیرغم وجود بیماران در سایر کشورها ما بیماری در کشور نداشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: سال ۹۸ نوعی از پشه آئدس در بندرلنگه شناسایی شد که این پشه عامل انتقال تب دنگی است و پس از آن ما وارد استراتژی جدیدی در سطح کشور شدیم و آزمایش بر روی پشهها برای اینکه بدانیم ناقل بیماری و آلوده هستند یا خیر آغاز شد که خوشبختانه علائمی از آلودگی مشاهده نشد.
وی تصریح کرد: گسترش انتشار پشه در سطح استان از بندرلنگه تا بندرعباس و سیریک و در سایر استانها از جمله سیستان و بلوچستان، بوشهر و گیلان را داشتیم و در این مناطق نیز پشه آئدس صید شد.
فرشیدی اظهار کرد: از اردیبهشتماه بیمارانی که از کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات به کشور وارد شدهاند شناسایی شدند که متاسفانه به دنبال ورود بیماران به کشور، انتقال محلی نیز صورت گرفته است و در حال حاضر ۱۴۹ نفر در کشور به تب دنگی مبتلا شدهاند.
وی بیان کرد: بیماران میتوانند بدون علائم باشند و برخی نیز فوت شوند. در این مدت اگر چه نسبت فوتی ها خیلی کم است، ولی سه مورد فوتی داشتیم که دو مورد از آن تنها جسد از امارات به کشور منتقل شد و تنها یک نفر در داخل ایران فوت شده است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تاکید کرد: برای مسافران ورودی و خروجی به کشور باید پیامک حاوی اطلاعات در مورد این بیماری ارسال شود تا بدانند که کشور مقصد آنها از نظر شیوع بیماری در چه مرحلهای است و همچنین اطلاعاتی درمورد نحوه گزش پشه و مراکز نمونهگیری به آنها داده شود.
وی گفت: بیشترین تعداد بیماران با توجه به تردد مسافران از استان فارس به امارات، از این استان بود.
فرشیدی افزود: از زمان پیدا شدن پشه در هرمزگان تا ابتلا به بیماری چند سال طول کشیده است و این نشان میدهد که در زمینه کنترل شیوع بیماری اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه بایستی زمان تشخیص این بیماری تسریع شود و امکانات درمانی مناسب برای بیماران در نظر گرفته شود گفت: باید آزمایشگاه خوبی در استان وجود داشته باشد تا به سرعت آزمایشات را انجام دهد و پشههای آلوده هم شناسایی شوند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: مردم باید از نحوه انتشار بیماری ناقله از پشه آئدس و نحوه گزش اطلاعات کافی داشته باشند، فضای داخل و بیرون منزل را بهسازی کرده و از جمع شدن آب جلوگیری کنند تا مانع از رشد این پشه شوند.
وی تاکید کرد مسئولان استانی در کنار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان باشند تا بتوانیم به سرعت با این پشه و انتقال بیماریهای خطرناک مقابله کنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰