جان تازه در کالبد مدیریت شهری بندرعباس
به گزارش تجارت جنوب آنلاین، انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر بندرعباس برای سال آخر فعالیت برگزار شد و عیسی عباسی در رقابتی فشرده توانست اکثریت آرا را بدست آورد و به عنوان رئیس این شورا انتخاب شود.
عوامل مختلفی موجب شد که شوراهای شهر در استان هرمزگان در دوسال ابتدایی فعالیت، دچار حواشی و اختلاف نظرهای جدی شوند. به نحوی که شورای اسلامی ششم شهر بندرعباس به نماد دو دستگی بدل شد. دخالتهای بیرونی، عدم تجربه، قدرت طلبیها و از همه مهمتر عدم وفاق، به اختلافات دامن زده بود. کار به جایی رسید که شش عضو این شورا در نامهای به فرماندار بندرعباس خواستار مداخله وفق تبصره ذیل ماده ۹ آیین نامه تشکیلات شوراها شده و پس از آن بود که فرمانداری بندرعباس به موضوع ورود کرد.
در واقع با مداخله فرمانداری بعد از چهار جلسه آبستراکسیون، وضعیت هیئت رئیسه مشخص گردید. شورای اسلامی شهر بندرعباس با وضعیتی کاملاً متزلزل روبرو بود و شهردار هم به واسطه این اختلاف در اجرای برنامههای مصوب شورا ناکام مانده بود. یک اتفاق موجب شد وضعیت را دگرگون کند. خروج یک عضو شورا که دست بر قضا رئیس هم بود موجب ورود عضو علی البدل شد.
۷ خرداد ۱۴۰۲ فاطمه جراره در جلسه علنی استعفا کرد و دو هفته بعد مصیب نظری جایگزین او شد.
نظری دارای مدرک کارشناسی فیزیک و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی گرایش استراتژیک است. عضوی که با قدرت آمد و رکورد عجیبی را رقم زد. یعنی تقریباً دوماه و ۹ روز بعد نام او به عنوان رئیس شورا از صندوق بیرون آمد هر چند برخی اعضا در مصاحبه با رسانهها علناً با او مخالفت کردند و بیتجربگی او را از دلایل مخالفت اعلام میکردند، ولی تسلیم نشد و با آمدنش، آتش اختلاف سرد شد.
نظری در همین مدت کوتاه دوماهه دریافت که معطل ماندن امور مردم و شهرداری، بینظمی در تشکیل کمیسیونها، شکل گیری جنگ قدرت و جدال برای رسیدن به صندلی ریاست و ترجیح منافع جناحی فردی به مصالح و منافع شهری از آسیبهایی است که دامن شورای ششم را گرفته است. لذا با انتخابش رویههای نامطلوب را حذف و به جای آن تلاش برای تحقق توسعه را نهادینه کرد.
استمرار حرکت توسعه مدارانه ضروری است
با تغییر هیئت رئیسه در مرداد ۱۴۰۲ انگار جان تازهای به کالبد مدیریت شهری بندرعباس دمیده شد. در ماههای اول فعالیت آنان پیگیری مستمر اعضای شورای شهر از پیشرفت فیزیکی پروژههای عمرانی شهردر دستور کار قرار گرفت و اعلام شد: «بر اساس دغدغه اعضای شورای شهر در خصوص تسریع و انجام به موقع پروژههای عمرانی شهر، برنامه منظم و مستمر بازدید از این پروژهها ادامهدار است. شورای شهر برای رفع گرههای عمرانی شهر همراه و متفق القول هستند.»
این اتفاق منجر به اتمام پروژههای مهم در سطح شهربندرعباس گردید. در حوزه حمل و نقل خرید وسایط حمل و نقل مسافر درون شهری از جمله ۵۰ دستگاه ون و چند دستگاه اتوبوس مورد پیگیری جدی قرار گرفت. پیگیری تصویب طرح تفصیلی شهر بندرعباس، الحاق اراضی به منظور توسعه شهری، پیگیری دریافت عوارض آلایندگی، برگزاری منظم جلسات رسمی شورا و کمیسیونها، تشکیل جمع ادوار شوراهای شهر بندرعباس، پیگیری ایجاد مرکز پژوهشهای شورای اسلامی، حضور میدانی و پاسخگویی مستمر به مردم، توجه به نیازهای شهر در بودجه ۱۴۰۳، تحقق سه پروژه مهم تقاطع غیرهم سطح مهرگان، تقاطع شهید رضا زارعی و اتصال انتهای پل پیامبر اعظم و بلوار به اتوبان شهید رجایی، توسعه مراکز تفریحی، جذب سرمایه گذاری در اجرای طرحهای توسعه شهری، احیای محلات، پروژه شهربازی ۷ هکتاری در ضلع شرقی پارک جنگلی، توسعه اماکن فرهنگی، گسترش فضاهای ورزشی در محلات، برگزاری مجمع مشورتی روسای شوراهای شهرهای مراکز استان با هدف بهره گیری از نظرات ارزشمند و کاربردی صاحب نظران و نخبگان جامعه شورایی در بخشهای سلامت و محیط زیست، مدیریت جامع شهری، در آمدهای پایدار شهرداریها، برنامه ریزیهای فرهنگی ورزشی، برگزاری پنجمین نشست رؤسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی و ورزشی شوراهای اسلامی مراکز استانها و هشتمین نشست شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی به میزبانی شهر بندرعباس، تجهیز ماشین آلات آتش نشانی و حمایت از فرزندان کارکنان شهرداری با تصویب الزام بکارگیری فرزندان آنان در شهرداری، زیبا سازی و نورپردازی محیطهای شهری، توسعه فضای سبز، ایجاد پارکهای محلات، توجه ویژه به مجموعه گردشگری پنجه علی و ایجاد شور و نشاط عمومی در جامعه شهری با برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی و هنری، مسابقات و همایشهای متعدد تنها بخشی از اتفاقات مثبتی است که تنها در یک سال حادث شد.
شاید عمدهترین دلیل حرکت مدیریت شهری در مسیر توسعه، پرهیز از اختلافات و بازگشت آرامش در مجموعه شورا و شهرداری بندرعباس است.
انتظار میرود در سال پایانی شوراها این اقدامات همچنان تداوم یابد. و وعده شهردار بندرعباس مبنی بر افتتاح یا آغاز عملیات یک پروژه در هر هفته استمرار یابد. در حقیقت استمرار حرکت توسعه مدارانه ضروری است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰