- نویسنده : سیده فاطمه وحدانی
- ۱۳ شهریور ۱۳۹۸
- کد خبر 4093
- 217 بازدید
- دیدگاهها برای ساخت پهباد نارنجک انداز و پهباد شناسایی توسط یکی از مساجد میناب بسته هستند
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش تجارت جنوب، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به منظور تربیت و رشد نیروهای متعهد و انقلابی در حوزه فرهنگ و هنر، توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در شهرها و روستاهای کشور، مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان و هدایت ظرفیتهای موجود مردمی به سمت اهداف بلند نظام جمهوری اسلامی تشکیل شدهاند. کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را میتوان حلقه وصل بین یکهزار مسجدی که دارای کانون فرهنگی و هنری در استان هرمزگان هستند دانست.
شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیشناد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اساسنامه فرهنگی و هنری مساجد را در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رساند و کانونهای مساجد بعد از ۲۵ سال در اردیبهشت ماه سال ۹۷ دارای اساسنامه شدند.
بسیاری از کارشناسان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را قدرت نرمافزاری نظام هستند که با وجود تهاجمات فرهنگی بسیار نیاز است که به این کانونها توجه ویژهای شود و خلاقیت گسترده این مراکز میتواند تاثیرات بسیار مثبتی را در سراسر کشور داشته باشد.
کانون مسجد سیدالشهدا الگوی بسیاری از مساجد کشور است
یاسر یحییزاده مدیر کانون فرهنگی و هنری مسجد سیدالشهدای روستای بازیاری میناب اظهار داشت: تقریبا هشت سال پیش کانون فرهنگی و هنری اباعبدالله الحسین (ع) تاسیس شد که از همان زمان یکی از پژوهش، کارآفرینی و جذب جوانان به سمت مسجد بود از اهداف کانون بود و در این مدت تلاش کردیم که مسجد جاذبی را برای مردم ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: بعد از گذشت چند سال پس از احداث کانون فرهنگی و هنری مسجد سیدالشهدا به این نتیجه رسیدیم که یکی از راههایی که میتوان جوانان زیادی را جذب کرد این است که حیات مسجد را تبدیل به مکانی برای کارآفرینی کنیم.
مدیر کانون فرهنگی و هنری مسجد سیدالشهدای روستای بازیاری میناب ادامه داد: پس از مدتی حیاط مسجد را به یک کارگاه تولیدی و آموزش مهارت کار
آفرینی تبدیل کردیم و در کنار آن با استفاده از روشهای خلاق اقدام به آموزش قرآن، احکام و حدیث کردیم.
یحییزاده ابراز داشت: کانون فرهنگی و هنری اباعبدالله الحسین (ع) یکی از کانونهای شاخص کشوری محسوب میشود و نماینده استان هرمزگان در ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور است.
وی تشریح کرد: سال گذشته با برنامههای ویژهای که برگزار شد صاحب رتبه ویژهای در کشور شدیم و بسیاری از کانونهایی که در ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مسجاد وجود دارند کانون مسجد سیدالشهدا را الگوی خود قرار دادهاند و به بسیاری از کانونهای مساجد کشور مشاوره میدهد.
یحییزاده گفت: بیش از ۶۰ اختراع توسط کانون فرهنگی و هنری اباعبدالله الحسین ثبت شده است که اغلب این اختراعات در حوزههای صنعتی و سازههای خلاق بوده است.
وی ساخت پهباد پرتاب کننده نارنجک، پهباد بررسی مختصات دشمن، پهباد فلیمبردار، پهباد گلباران و پهباد گلاب پاش را از شاخصترین اختراعات اعضای کانون برشمرد و افزود: سه اختراع نیز شامل دستگاه حضور و غیاب سیار ویژه همایشها و رزمایشها، مکبر هوشمند و تکیه گاه مستمعین ویژه مراسم های طولانی به سرانجام رسید.
یحیی زاده با اشاره به اجرای طرح های کارآفرینی و اشتغال زایی کانون، عنوان کرد: مجتمع اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و گردشگری شامل میهمانسرا، رستوران، استخر، غرفه های فروش محصولات گلخانه و تجاری نیز با همکاری اعضای کانون راه اندازی شده است.
مدیر کانون فرهنگی و هنری مسجد سیدالشهدای روستای بازیاری میناب گفت: طرحهای تابستانهای برای اوقات فراغت جوانان در نظر گرفته شده است که حدود ۶۰ درصد این طرحها از جمله ایجاد مرکز خلاقیتهای یادگیری و طرح مسجد جاذب ابداعی هستند و برای اولین بار در کشور اجرا خواهد شد.
یحییزاده اظهار داشت: اغلب جشنوارههای برگزار شده در کشور توسط حوزه کانونهای مساجد به دور از بحث پژوهش بوده است و به دلیل اینکه رویکرد کانون فرهنگی و هنری اباعبدالله الحسین (ع) پژوهش محور بوده است سعی شده است که جشنوارهها و نمایشگاههایی را در استان هرمزگان برگزار کنیم.
وی مطرح کرد: جشنوارههایی با محوریت ابداعات و اختراعات در استان هرمزگان را برگزار کردیم که هیچ رقیبی در سراسر کشور و استان وجود نداشت و رتبههای اول تا سوم تمام جشنوارههای کشوری برگزار شده در حوزه پژوهش متعلق به کانون فرهنگی و هنری اباعبدالله الحسین بود.
مدیر کانون فرهنگی و هنری مسجد سیدالشهدای روستای بازیاری میناب ابراز داشت: نمایشگاههای خوشههای خلاقیت برای، روستاییان جنوب کشور و ابداعات و اختراعات استان هرمزگان از جمله این نمایشگاهها و جشنوارههای برگزار شده است که به دلیل اینکه رویکرد پژوهش محور در کانونهای کشور ایجاد نشده است امکان برگزاری جشنواره ابداعات و اختراعات کشوری نیست.
یحییزاده اظهار داشت: تقاضا داریم که ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد تاکید و حمایت بیشتری در حوزه پژوهش کانونها داشته باشند.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ نفر از جوانان روستای بازیاری عضو ثابت کانون اباعبدالله الحسین(ع) هستند، گفت: کمبود تجهیزات برای انجام کارهای تحقیقاتی و کوچک بودن فضای کارگاه را ازجمله مشکلات فراروی مخترعین عضو کانون است.
https://tejaratjonoubonline.ir/?p=4093