به مناسبت اربعین حسینی؛

تیم کارشناسان بیماری‌های واگیر قزوین به مرز مهران اعزام شدند

قزوین - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: به مناسبت اربعین حسینی و لزوم ارائه مراقبت بهداشتی و مراقبت بیماری‌های واگیر در استان ایلام و منطقه مرزی شهرستان مهران به زائرین اربعین، تیم 7 نفره کارشناسان بیماری‌های واگیر شهرستانها به مرز مهران اعزام شدند.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین از قزوین، جلال رحمانی با اعلام این خبر افزود: در راستای اجرای مراقبت بیماریهای واگیر در استان ایلام مرز مهران تعدادی  از کارشناسان بیماری‌های واگیر جهت ارائه خدمات در مرز مهران به استان ایلام اعزام شدند و به مدت یک هفته جهت ارائه مراقبت بیماری‌های واگیر در مرز مهران در پایگاه مراقبت بهداشت مرزی بصورت شبانه روزی مشغول فعالیت خواهند بود.

وی اظهار کرد:  تیم مذکور همراه با تجهیزات کامل در مرز مهران مستقر خواهند شد و خدمات بیماریابی زائرین، نمونه گیری از افراد دارای علائم بیماری، آموزش رعایت بهداشت فردی و خود مراقبتی در خصوص مسائل بهداشتی را ارائه خواهند کرد.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان قزوین گفت:  آموزش مهمترین نکات پیشگیری از بیماریها در تجمعات انبوه شامل: شستشوی مرتب دستها، رعایت فاصله فیزیکی از همدیگر و بخصوص افرادی که دارای علائم بیماری‌های واگیر هستند، اجتناب از لمس دهان و بینی و یا خوراکی‌ها با دست‌های آلوده، از روبوسی و دست دادن با افراد دارای علایم تنفسی بپرهیزند.

دکتر بهزاد نجف‌پور تاکید کرد: حتماً هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرند و اگر دستمال به همراه ندارند، قسمت داخلی ساعد خود را در برابر دهان و بینی خود بگیرند‌ تا از ابتلا به بیماری‌هایی که با تجمعات انبوه ارتباط دارند مثل بیماری‌های گوارشی و بیماریهای تنفسی( وبا سرخک، سل، آئدس و…) پیشگیری نمایند و در صورت مشاهده تب، مشکل تنفسی و سرفه، بیماری گوارشی (اسهال حاد آبکی یا اسهال خونی) حتما به پزشک و یا در مسیر راه به اولین مرکز بهداشتی درمانی یا پایگاه سلامت یا پایگاه اورژانس مراجعه کنند.

همچنین علی قندیان، کارشناس برنامه مراقبت بهداشت بین المللی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار داشت: جهت پیشگیری از بیماری تب‌دنگی و جلوگیری از احتمال گزش پشه آئدس استفاده از پشه‌بند و کرم‌های دافع حشرات بخصوص در زمان استراحت و خواب توصیه می‌شود.

وی افزود: بعضی از گروههای اجتماعی نسبت به بیماریها و عوارض ناشی از آنها حساس تر بوده و در اولویت مراقبت قرار دارند و این گروه آسیب پذیر شامل اولویت موارد زیر می باشد : بیماران دیابتیک، افراد سالمند (بالای ۶۵ سال)، بیماران قلبی مزمن، بیماران مزمن کبدی، بیماران ریوی، بیماران مبتلا به آسم، بیماران کلیوی مزمن، بیماران مصرف کننده داروی شیمی درمانی، چاقی مفرط، زنان باردار، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی، کودکان زیر ۵ سال بالاخص زیر ۲ سال که در گروه‌های فوق به ۲ مسئله اساسی باید توجه کنند.

قندیان ادامه داد: خطر انتقال و عوارض ناشی از بیماریهای واگیر در آنها بیشتر است و‌ گرمازدگی و خستگی مفرط احتمال ابتلا به بیماریهای واگیر را بیشتر می کند.

وی یاد آور شد: همچنین در مصرف مواد غذایی به سلامت و بهداشتی و مغذی بودن آن توجه و بخصوص از آب‌های بسته بندی استفاده کنند.

Print Friendly, PDF & Email