برخی واگذاری‌ها ومزایده‌ها بوی مشمئزکننده رانت و فساد می دهند

هرمزگان - مدیر نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت استان هرمزگان گفت: از برخی واگذاری‌ها ومزایده‌ها بوی مشمئزکننده رانت وفساد به مشام می‌رسد که نیاز است دراین‌رابطه دستگاه های نظارتی استانی وکشوری ورود نماید.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین به نقل از روابط عمومی نهاد دیده بان شفافیت و عدالت هرمزگان، پرویز سالاری در نشست ویدئو کنفرانسی با اعضای هیات مدیر دیده بان شفافیت و عدالت کشور به عملکرد این نهاد در استان اشاره کرد و گفت: ورود به واگذاری‌های شبهه‌ناک ،جلوگیری از تعارض منافع مدیران و مسئولان، برگزاری دوره های آموزشی و آگاهی بخشی ،تشکیل کارگرو ههای مختلف و …از مهم‌ترین اقدامات این نهاد در استان است.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌های استان در حوزه آگاهی بخشی و شفافیت سازی بخش عمده‌ای از عملکرد نهاد دیدبان را منعکس و منتشر نموده‌اند افزود: نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت هرمزگان در راستای شعار سال و در راستای فرهنگ سازی نشست‌های مختلفی با خبرنگاران و رسانه‌های استان داشته است که در همین راستا و برای تقدیر از زحمات این عزیزان همزمان با ۱۷ مردادماه و روز خبرنگار، از خبرنگاران و رسانه های فعال در حوزه آگاهی بخشی و فسادستیزی در استان تجلیل شد.

مدیر نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت استان هرمزگان بیان کرد :برای افزایش مشارکت عمومی با حضور افراد متخصص، متعهد در نشست با افراد مورد وثوق ،کارگروه‌هایی تشکیل داده شد تا آگاهی بخشی لازم به مردم صورت گیرد.

پرویز سالاری همچنین از تشکیل ۲۷ کارگروه مختلف شامل؛ اراضی و منابع طبیعی ،حقوق، بهداشت و درمان، خصوصی‌سازی ،آموزش‌وپژوهش، بانوان، جوانان، صید و صیادی، مناطق آزاد و … در استان خبر داد.

وی ابراز کرد :برای ارتقاء همکاری با مدیران استان براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور و پلیس امنیت اقتصادی منعقد شده ،در استان هرمزگان نیز همکاری بسیار خوبی بین نهاد دیدبان و پلیس امنیت اقتصادی استان شکل گرفت که در حوزه‌های مختلف اثربخش بود.

 

مدیران پروازی به‌عنوان یک آفت برای هرمزگان محسوب می‌شوند

پرویز سالاری ،مدیران پروازی را یکی از معضلات استان هرمزگان عنوان کرد و گفت: مدیران پروازی به‌عنوان یک آفت برای هرمزگان محسوب می‌شوند به‌طوری‌که مدیران تعداد زیادی از سازمان‌های تجاری و صنعتی بزرگ ،بنادر و مناطق آزاد در تهران مستقر هستند و تنها یک تا دو روز در هرمزگان حضور دارند.حتی جلسات هیأت ‌مدیره این شرکت‌ها و سازمان ها نیز در تهران برگزار می‌شود.

سالاری افزود: متأسفانه سازمان بازرسی در هرمزگان آن‌طور که شایسته و بایسته است در زمینه جلوگیری از فساد و رانت‌ها خوب عمل نکرده است.

مدیر نهاد دیدبان شفافیت و عدالت هرمزگان خواستار برگزاری جلسات و نشست‌های حضوری به‌صورت منطقه‌ای برای تعامل و همفکری بیشتر با استان‌های همجوار شد.

 

تصرف املاک منابع ملی و طبیعی حالت قانونی به خودگرفته است

فریدون بهشتیان، مسئولکارگروه حقوقی و قضایی دیده بان شفافیت و عدالت هرمزگان نیز در این نشست گفت: تصرف املاک منابع ملی و طبیعی توسط دهیاری ها و شوراها ،حالت قانونی به خودگرفته است .

وی با اشاره به تصرفات اراضی ملی و طبیعی توسط برخی شرکت‌ها در هرمزگان افزود :تخریب های گسترده پوشش گیاهی و محیط‌زیست در منطقه ایسین و دزک توسط دو شرکت “دردانه تهلو و “اطلس دزک” صورت گرفته که براساس نظر کارشناسان بوته‌های گیاهی نادر دراین منطقه که هر هفتاد سال یک سانتی‌متر رشد می کنند وهمچنین زیستگاه نادرترین و کمیاب‌ترین گونه پرندگان مهاجردر هرمزگان در حال تخریب است.

عضو شورای مرکزی نهاد دیده بان استان در ادامه با ابراز نگرانی از حضور بی‌رویه و گسترده اتباع بیگانه در استان گفت: این افراد اقدام به خرید و فروش املاک در نقاط مختلف استان می نمایند ،که این مساله باعث افزایش بهای ملک و از طرفی نا امنی برای ساکنان و به خطر انداختن امنیت ملی شده اند.

بهشتیان خواستار ورود جدی به موضوع ساخت و ساز ها توسط اتباع و چگونگی ارایه مجوز به این افراد شد.

 

امنیت غذایی مردم استان در خطر است

وی همچنین با اشاره به اینکه امنیت غذایی مردم استان در خطر است بیان کرد: اصول بهداشتی در نگهداری مواد غذایی در بسیاری از مغازه ها در محل عرضه مواد غذایی بنکداران رعایت نمی‌شود که این مسأله امنیت غذایی مردم را به خطر خواهد انداخت که انتظار است به این مساله ورود جدی شود.

 

انتصابات مناطق آزاد غیرقانونی و حتی غیرعقلانی انجام می‌شود

صابری، دیگر عضو شورای مرکزی نهاددیده بان هرمزگان ومسئول کارگروه مناطق آزاد نیز در این نشست گفت: هرمزگان دارای دو منطقه آزاد قشم و کیش و چهار منطقه ویژه اقتصادی است که بالغ بر ۴۰درصد حجم فعالیت اقتصادی استان در مناطق آزاد صورت می‌گیرد که این مهم باعث شده در حوزه‌های اقتصادی، اجرایی و مدیریتی مفاسد متعددی دیده شود.

وی بیان کرد :مناطق آزاد در زمینه انتصابات دارای قانون و مقررات خاصی هستند که متأسفانه انتصابات در این مناطق به‌صورت غیرقانونی و حتی غیرعقلانی انجام می‌شود.

این عضو شورای مرکزی نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت استان در این زمینه اضافه کرد:برخی مدیران انتصابی به‌صورت پروازی و فاقد تخصص هستند که سبب بروز سوء مدیریت در این مناطق شده‌است که در همین زمینه در یک الی دو سال گذشته با هماهنگی مدیر عامل سازمان که فردی متعهد و متخصص و عضو شورای انقلاب فرهنگی نیز است ۷۰تا ۸۰ درصد مدیران لایق منصوب شدند که انتظار است نهاد دیده‌بان از انتصابات در مناطق آزاد براساس شایسته‌سالاری حمایت نماید.

وی همچنین با اشاره به بروز برخی تعارض منافع در مدیران مناطق آزاد گفت: برخی مدیران علاوه‌بر جایگاه رسمی و حقوقی که دارند مشاغل شخصی نیز راه‌اندازی کرده‌اند که سبب بروز تعارض منافع شده است که دراین‌راستا چندین فرد شناسایی و از فعالیت شخصی آن‌ها جلوگیری به عمل آمد.

محدودیت صدور مجوزها کلیدواژه ای برای رانت اقتصادی شده‌استمسئول کارگروه مناطق آزاد همچنین از محدودیت صدور مجوزها در این مناطق خبر داد و گفت: محدودیت صدور مجوزها کلیدواژه ای برای رانت اقتصادی شده‌است به‌طوری‌که برخی افراد این مجوزها را دریافت و با قیمت گزاف بفروش می‌رسانند که در زمینه آزادسازی مجوزها نیز ۲۰ تا۳۰ درصد موفق عمل کرده ایم.

صابری از شناسایی ۷مورد زمین‌خواری در منطقه آزاد قشم خبر داد و افزود: یکی ازمواردی که سبب بروز فساد در سازمان ها می شود ، عدم ارتقاء نیروهای درون‌سازمانی است که انتظار است در این موضوع نیز دیده بان ورود نماید.

 

معضل قاچاق سوخت ساماندهی شود

عباس حسین‌پور، مسئول کارگروه امنیت دیده‌بان شفافیت و عدالت هرمزگان نیز گفت: شورای تأمین استان تصمیم بر تخریب بخشی از املاک سوخت فروشان گرفته است که وجهه مناسبی در استان ندارد.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی مناسب و ارائه طرح‌های قابل‌اجرا می‌توان معضل قاچاق سوخت را ساماندهی کرد. همان‌گونه که این مسئله در سیستان‌وبلوچستان ساماندهی شده‌است.

این عضو شورای مرکزی نهاد دیده بان شفافیت و عدالت هرمزگان با تأکید بر اینکه برای آینده حکومت و کشور باید از گرفتن تصمیمات نسنجیده پرهیز کرد گفت: یکی دیگر از معضلات اصلی استان هرمزگان و

حتی کشور حضور بی‌رویه و بی‌شمار اتباع بیگانه است که باید هرچه سریع‌تر این معضل برطرف شود.

وی همچنین از کم‌کاری اداره کل بازرسی در ورود به گلو گاههای فساد در استان گله کرد.

 

هرمزگان در یک برزخ سیاسی به سر می‌برد

صالح علی‌محمدی ،مسئول کارگروه آموزش و پژوهش نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت هرمزگان نیز در این نشست با بیان این‌که هرمزگان در یک برزخ سیاسی به سر می‌برد گفت: متأسفانه بعد از گذشت چهار ماه از استقرار دولت جدید هنوز تکلیف استان هرمزگان درتعیین استاندار مشخص نشده است به‌همین دلیل بسیاری از مدیران استان کم‌کاری کرده ویا انگیزه‌ای برای ادامه کار ندارند.

وی تأکید کرد :تأثیرگذارترین قشر در انتخابات آموزش و پروش است که در همین راستا در همه استان‌ها انتصابات در آموزش‌وپرورش ۵۰ درصد سیاسی و ۵۰ درصد شایسته‌سالاری است اما در هرمزگان ۹۵ درصد سیاسی است و کاری به شایستگی ندارند.

علی‌محمدی با اشاره به وضعیت نامناسب آموزش در هرمزگان گفت: در بخش میانگین نمره نهایی استان آخر کشور هستیم این در حالی است که در چند سال گذشته در رده ۱۵ جدول قرار داشتیم .

وی ادامه داد: سند تحول بنیادین و آمایش سرزمینی باید یک برش استانی بخورد.

این عضو شورای مرکزی نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت استان با انتقاد از حاکمیت جزیره‌ای بر آموزش‌وپرورش و آموزش عالی استان گفت: رشته‌های فنی‌حرفه‌ای باید متناسب با نیاز استان و صنایع استان باشدتا از اتلاف منابع و نیروی انسانی جلوگیری شود.

 

آموزش‌وپرورش را از چنگال سیاسیون خارج کنید

صالح علی‌محمدی با تأکید بر این‌که آموزش‌وپرورش را از چنگال سیاسیون خارج کنید تصریح کرد :آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان هرمزگان بسیار بالا و تأسف بار است آمار خودکشی، ترک تحصیل ،ابتلا به اعتیاد و… سبب شده که اوضاع آموزشی هرمزگان حال‌وروز خوبی نداشته باشد.

شهین صادقی ،مسئول روابط عمومی وکارگروه اطلاع‌رسانی و بانوان دیده‌بان شفافیت و عدالت هرمزگان نیز در این نشست با تأکید بر حمایت نهاد دیده‌بان از رسانه‌ها گفت: انتظار است رسانه‌ها و خبرنگاران فساد ستیز و سوت زن مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.

وی ادامه داد :ارتباط با رسانه‌ها ،مردم و دلسوزان جامعه می‌تواند در زمینه شناسایی مدخل‌های فساد و مبارزه با رانت بسیار مؤثر باشد .

این عضو شورای مرکزی نهاد دیده بان هرمزگان بیان کرد :تعداد زیادی از رسانه‌های هرمزگان همکاری بسیار خوب و تنگاتنگی با نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت استان دارند و به‌عنوان بال‌هایی قدرتمند در زمینه اطلاع‌رسانی و شفاف سازی در استان همراه و همگام با نهاد دیدبان استان فعالیت می‌کنند.

صادقی همچنین خواستار همراهی و همکاری بیشتر مدیران دستگاههای اجرایی ،نهادها و سازمان‌ها با رسانه‌ها در راستای اطلاع‌رسانی شفاف، آگاهی سازی و تنویر افکار عمومی شد.

 

باید گلوگاه‌ها و ریشه‌های فساد را شناسایی کرد و از بین برد

در ادامه این نشست علی اشرف نوری ،مدیر عامل نهاد دیده بان شفافیت و عدالت کشور با تبریک هفته بسیج و تسلیت دهه دوم فاطمیه از اعضای شورای مرکزی نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت هرمزگان به‌سبب تلاش‌های صورت گرفته و عملکرد آنها تقدیر و تشکر نمود.

وی خواستار پیگیری مستمر پرونده‌ها و گزارشات ارسالی از استان ها به مرکز شد وافزود: به‌دلیل تعدد و تکثر پرونده‌ها ،دفاتر استانی باید به‌صورت مستمر تا حصول نتیجه پیگیر پرونده‌های استان های خود باشند.

مدیر عامل نهاد دیده بان شفافیت و عدالت کشور به استقرار فرآیند جدید در نهاد دیده بان کشور اشاره کرد و گفت: دفاتر نهاد دیده‌بان در استان‌ها بایستی متناسب با الگو و مدل طراحی شده جدید پیش بروند که براساس این الگو ۱۴ کارگروه ؛حقوقی وقضایی، بانک ،بیمه و بورس، انرژی ، نفت، گاز و پتروشیمی ،اصول ۴۹ و ۱۴۲ ، دارو و درمان ،معادن ،حمل‌ونقل ،بودجه و مالیات، نهادهای عمومی، گمرک و مناطق آزاد، منابع طبیعی و محیط‌زیست، معاملات عمومی و پیمانکاری، اصل ۴۴ و کارگروه حمایت از رسانه‌های و سوت زن های صنوف تشکیل شده است که در استان ها نیز این کار گروه ها باید تعریف و تشکیل شود.

علی اشرف نوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت :بخش قابل‌توجهی ازگزارشات و پرونده‌های متشکله در دیده بان ،دعواهای سیاسی و تخریب است. بنابراین نهاد دیده بان به پرونده ای ورود می کندکه مستند و دارای مدارک کافی و محکم باشد.

وی با تأکید بر این‌که باید گلوگاه‌ها و ریشه‌های فساد را شناسایی نمود و از بین بردگفت :در توان ما نیست که همه گزارشات را راستی‌آزمایی کنیم .بنابراین استان‌ها گزارشاتی ارسال نمایند که مستند و دارای مدارک کافی باشد. درغیراین‌صورت امکان رسیدگی وجود ندارد .

وی تصریح کرد: کسانی هستند که به اسم سوت زنی اقدام به دروغ‌گویی کرده و سبب تشویش اذهان عمومی ،ناامیدی و یأس در جامعه می‌شود . بنابر این تنها از رسانه‌ها و سوت زن‌هایی که برای گفتار و نوشتار خود مدرک و سند کافی دارند حمایت قاطع خواهیم کرد.

مدیر عامل نهاد دیده بان شفافیت و عدالت کشور تأکید کرد: اگر نهاد دیده‌بان در مسیر کاری خود حتی یک‌بار اشتباه کند اعتبار خود را از دست خواهد داد .بنابراین هر گزارشی بدون صحت سنجی نباید ما را وادار به واکنش کند.

وی افزود: با ایستادگی ،صبر ،صلابت و شکیبایی قدم‌هایی که در برابر مبارزه با فساد و رانت برمی‌دارید با قدرت باشد و در این راه هرگز نترسید .

 

قوی‌ترین کارگروه در هرمزگان باید کارگروه گمرک و مبارزه با قاچاق کالا باشد

محسن جلواتی ،عضو هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت کشور نیز در این نشست با اشاره به این‌که ۳۵ تا ۴۰درصد تجارت کشور از طریق هرمزگان خصوصاً بنادر شهید رجایی و باهنر صورت می‌گیرد گفت: گمرکات هرمزگان باید سرلوحه کار ما قرار گیرد و قوی‌ترین کارگروه در هرمزگان باید کارگروه گمرک و مبارزه با قاچاق کالا باشد.

وی ابراز کرد: با هماهنگی با پلیس امنیت اقتصادی، نهاد دیده بان به‌عنوان مرجع باید در گمرک حضور پر رنگ داشته باشد و رصد لحظه‌ای از مبادی کالا داشته باشد.

 

مناطق آزاد مفری برای واردات کالا با نگاه قاچاق شده‌است

جلواتی تاکید کرد : انتصابات در مناطق آزاد اقتصادی بسیار مهم است زیرا امروز مناطق آزاد مفری برای واردات کالا با نگاه قاچاق شده‌است .

وی با بیان اینکه در دولت چهاردهم مناطق آزاد از اصل خود دور شده‌اند ادامه داد: زمین خواری در مناطق آزاد قشم کیش دیده می‌شود. حتی در جزیره هرمز خرید زمین ازسوی یهودی‌ها به‌شدت بالا گرفته است.

مسلم میرزا پور، عضو هیات مدیره نهاد دیده بان شفافیت و عدالت کشور نیز در این نشست گفت : نهاد دیده بان هرمزگان یکی از دفاتر فعال در کشور است ومدیر آن نیز بیشترین حضور در دفتر مرکزی راداشته است.

وی همچنین از راه‌اندازی سایت خبری نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور خبر داد و گفت: این سایت ظرفیتی برای ارسال اخبار دفاتر استانی است تا ارتباط بهتر و موثر تری با مخاطبین برقرار نمایند.

میرزا پور همچنین خواستار گشایش دفاتر استانی نهاد دیده‌بان و راه‌اندازی تلفن گویا در این دفاتر شد.

وی بیان کرد: باید بستری مناسب برای ارتباط گیری مردم از قشرهای مختلف با دفاتر دیده بان در استان ها فراهم شود تا بتوانند با اعضای نهاد دیده‌بان در استان‌ها گفت‌وگو ، تبادل نظر و اطلاعات داشته باشند که ضمن این تبادل اطلاعاتی ،مدیران و کسانی که خدمت می‌کنند شناسایی، معرفی و تقدیر شوند و افراد فاسد و رانت خوار نیز مشخص و برای آنها تدبیر و تصمیم گیری شود.

Print Friendly, PDF & Email