معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی قزوین:

نقش تغذیه گیاهی در تولیدات کشاورزی ۳۵ تا ۵۰ درصد است

قزوین - معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: بین ۳۵ تا ۵۰ درصد تولیدات کشاورزی به کاربرد بهینه کود و تغذیه گیاهی وابسته هستند که بخشی از کود مورد نیاز در داخل تولید شده و بخشی از خارج وارد می‌شود.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین از قزوین، علی راه انجام با اعلام این خبر افزود: امروزه تغذیه گیاهی نقش بسیار مهمی در تولید محصولات زراعی و باغی دارد و ۳۵ تا ۵۰ درصد تولیدات کشاورزی ما وابستگی مستقیم به کاربرد تغذیه گیاهی و کاربرد بهینه دارد و از آنجا که وزارت جهاد کشاورزی متولی تولید محصولات زراعی و باغی به واسطه تامین کود های پایه و اصل از جمله کودهای ازته ، فسفات و پتاسه و همچنین کود های ریز مغذی است، این نیاز باید به موقع و به میزان کافی تامین شود.

وی اظهار داشت: در حوزه تامین کود ازته صد درصد نیاز داخلی از داخل کشور تامین می شود و حدود پنج میلیون تن کود اوره توسط شرکت های پتروشیمی کشور تولید می شود که حدود ۲.۵ میلیون تن آن در داخل مصرف شده و نیمی از آن نیز صادر می شود اما کودهای فسفاته و پتاس را از خارج وارد می کنیم و برای تامین به کشورهای دیگر وابستگی داریم.

راه انجام اظهار داشت: تولید خاک فسفات در کشور خیلی کم است و ناچاریم برای تامین این کودها سالانه بین ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار تن خرید خارج از کشور داشته باشیم.

وی تصریح کرد: خوشبختانه شرکت های دانش بنیان متعددی در تولید این محصولات ورود پیدا کرده اند اما تا رسیدن به شرایط پایدار و ایده آل راه زیادی داریم البته کشاورزان و تولید کنندگان دانش بنیان از موضوع تولید این کودها استقبال کرده و وارد میدان شده اند و ما انتظار داریم توانمندی و محصولات خود را بیشتر نشان دهند و خود را معرفی کنند تا کشاورزان با این دستاوردهای آشنا شوند و از آن استفاده کنند.

راه انجام در ادامه گفت: باید دانست که در شرایط کنونی کشاورزی ما از نظر سطح زیر کشت به پله های پایان خود رسیده است و دیگر ظرفیت افزایش کمی سطح کشت را نداریم و ناچاریم با تاثیر بر پایداری تولید حتی تولید در واحد سطح از نظر کمی و کیفی را افزایش دهیم و در این راستا به محصولات جدید کودی و ریزمغزی ها نیازمندیم و فرآورده هایی که شرکتهای دانش بنیان تولید می کنند با شیوه های نوین است که می تواند مورد استفاده بیشتر قرار گیرد.

وی یاد آور شد: امروز باید محصولاتی تولید کنیم که آب کمتری مصرف می کنند و بهره وری قتصادی و تولید در واحد سطح بیشتری دارند تا بتوانیم در سالهای آینده همه نیازهای غذایی کشور را تامین کنیم.

Print Friendly, PDF & Email