نخستین کنفرانس ملی ریخته گری مداوم فولاد برگزار شد/ از کتاب «تولید فولاد تمیز از آهن اسفنجی تا تختال» رونمایی شد

اولین کنفرانس ملی تخصصی ریخته گری فولاد با حضور کارشناسان و متخصصین صنعت و دانشگاهیان به همت فولاد هرمزگان در محل هتل هرمز بندر عباس برگزار شد.

Print Friendly, PDF & Email

به گزارش تجارت جنوب آنلاین، با توجه به ‌وجود بستری مناسب جهت استفاده از دانش، همفکری و تعامل شرکت‌های فولادی، انجمن‌های علمی نخبگان صنعتی و جامعه دانشگاهی کشور، فولاد هرمزگان برای اولین‌بار در کشور به مدت دو روز در تاریخ های ۲۶ و ۲۷ آذر ماه. جاری کنفرانس تخصصی دو سالانه ریخته‌گری مداوم فولاد را برگزار کرد.
بر اساس این گزارش ، هدف اول این کنفرانس، شناسایی آخرین فناوری‌ها و دستاوردها در حوزه ریخته‌گری مداوم فولاد است. با توجه به تولید فعلی فولاد کشور (کمی و کیفی) و نیاز به توسعه خطوط فولادسازی و ریخته‌گری مداوم مطابق افق ۱۴۰۴ نیاز است که آخرین فناوری‌های ماشین‌های ریخته‌گری مداوم بررسی و معرفی شود همچنین آخرین دستاوردهای مواد مصرفی و تجهیزات مختلف خطوط ریخته‌گری هم در این کنفرانس موردتوجه قرار گرفت.

با توجه به اینکه یکی از اهداف اساسی طبق سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ کشور، دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد است و‌ بر مبنای مطالعات طرح جامع کشور، نزدیک به ۸۰ درصد فولاد تولیدی کشور بر اساس افق ۱۴۰۴ توسط کوره‌های قوس الکتریک و القایی تولید می‌شود لذا دستیابی به دانش فنی و فناورانه درخصوص فرآیند ریخته‌گری مداوم، جزء ملزومات اولیه طرح توسعه فولاد ایران است از این رو‌ در این کنفرانس بطور مشروح به آن پرداخته شد.

بومی سازی و نوآوری در تکنولوژی مواد و قطعات ماشین ریخته گری، کیفیت و تولید گریدهای ویژه و عملیات آماده سازی محصول، شبیه سازی تاندیش قالب و ماشین (متالوژی- انجماد- جریان مذاب- هدایت حرارتی و …)، همچنین بهترین تجارب بهره برداری، نگهداری، تعمیرات و توقفات در ماشین ریخته گری مداوم، سیستم های خنک کاری و روانکاری در ریخته گری مداوم، نقش فناوری اطلاعات در استقرار راهکارهای انقلاب صنعتی چهارم در فرآیند ریخته گری، مدرن سازی وتوسعه پلنت های ریخته گری مداوم، اتوماسیون و ابزار دقیق و کنترل فرآیند ریخته گری مداوم، ایمنی و مسائل زیست محیطی فرآیند ریخته گری مداوم، متالوژی تاندیش، پاتیل و قالب، نوآوری در تکنولوژی ماشین های ریخته گری از جمله مجورهای ارایه شده در این همایش بودند.

در این کنفرانس از کتاب «تولید فولاد تمیز از آهن اسفنجی تا تختال» با حضور مسوولان و دست‌اندرکاران حوزه فولاد رونمایی شد. این کتاب که توسط محمد شریف شریفیان و جواد قراگزلو تالیف شده است، توسط انتشارات فردای شرق و در هشت فصل راهی بازار کتاب کشور شده است. این کنفرانس امروز چهارشنبه به‌کار خود پایان می‌دهد. در نخستین کنفرانس ملی ریخته گری مداوم فولاد از کتاب «تولید فولاد تمیز از آهن اسفنجی تا تختال» رونمایی شد. این کتاب که توسط محمد شریف شریفیان و جواد قراگزلو تالیف شده است، توسط انتشارات فردای شرق و در هشت فصل راهی بازار کتاب کشور شده است.


فرزاد ارزانی مدیرعامل فولادهرمزگان در اولین کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد در هرمزگان با اشاره به اینکه این کنفرانس با نگاهی به آینده فولاد، در دو دهه آینده و وضعیت فعلی آن درحال برگزاری است گفت: برای دستیابی به تکنولوژی فولاد، مسیرهای دسترسی در کشورهای درحال توسعه از طریق تعامل و اشتراک‌گذاری دانش است، چین و اوکراین از این روش استفاده کرده و با ایجاد صنعت به دانش آن نیز رسیده‌اند.

مدیرعامل شرکت فولادهرمزگان در این کنفرانس ۲ روزه با اشاره به اینکه این روند برای کشورهایی مثل ایران بهتر جواب می‌دهد، گفت: مدل‌های دیگر این است که مرکز تحقیقاتی ایجاد شود و دانش را به تکنولوژی و بعد به صنعت تبدیل کنند، این مدل هزینه‌بر و زمان‌بر بوده و مسیر دستیابی به آن سخت است.

مدیرعامل شرکت فولادهرمزگان خاطرنشان کرد: بومی‌سازی در دل تکنولوژی اتفاق می‌افتد، اما اول باید دانش ساخت تجهیزات را کسب کنیم.

ارزانی درخصوص ضرورت دستیابی به تکنولوژی تولید فولاد بیان کرد: افق ۱۴۰۴ ما تولید ۵۵ میلیون تن فولاد است، برای تامین این نیاز باید خط ریخته‌گری بخریم. هرچه جلوتر می‌رویم خطوط قبلی کهنه می‌شوند و همه اینها نیاز به ارتقای تکنولوژی را گوشزد می‌کنند و از طرفی کمبود هم داریم؛ باید هزینه زیادی کنیم تا تکنولوژی جدید را بر روی تجهیزات قدیمی پیاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد تولید فولاد کشور از ریخته‌گری مداوم صورت می‌گیرد، تصریح کرد: در زمینه تولید به‌صورت منفرد و غیریکپارچه زمینه‌هایی داریم، در ریخته‌گری محصولی تولید می‌شود که محصول خام صنایع دیگر می‌شود؛ در آینده ناچاریم به سمت خطوط ریخته‌گری برویم، از این‌رو باید به تکنولوژی ریخته‌گری دست پیدا کنیم. وی افزود: بعد از اینکه موفق به کسب دانش شدیم شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند شروع به توسعه محصول و تکنولوژی که حلقه‌ای مفقوده در کشور است، کنند. به گفته وی متاسفانه ارتباط ارگانیک و موثر بین فولادسازان کشور وجود ندارد و باید با تدوین یک نقشه راه هم‌جهت شویم و تقسیم مسوولیت شود. ارزانی تاکید کرد: برای دستیابی به دانش ریخته‌گری مداوم، فارغ از تامین منابع مالی باید محوری یکپارچه وجود داشته باشد و بعد در کنار آن محققان داخلی و خارجی ورود کنند و دانش منتقل شود.

Print Friendly, PDF & Email