ارائه ۵۷ هزار مورد مشاوره حقوقی رایگان توسط مرکز وکلای قزوین
به گزارش تجارت جنوب آنلاین از قزوین، محمد نویسنده در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در جمع خبرنگاران افزود: این مرکز در سال ۱۳۷۹ تاسیس شده و هدف اصلی از راه اندازی آن، صیانت از حقوق عامه و تحقق دسترسی عادلانه عموم مردم به خدمات حقوقی است.
رییس مرکز وکلای قوه قضائیه در قزوین اظهار کرد: هریک از شهروندان در صورت تماس با سامانه ۱۲۹ میتوانند به صورت رایگان مشاوره حقوقی دریافت کنند چرا که وکلای مستقر در این مرکز اقدام به پاسخگویی درباره سوالات حقوقی مردم میکنند.
این مسوول تاکید کرد: تمام تلاش مرکز وکلا بر این است تا بهعنوان یکی از همکاران و همیاران دستگاه قضائی بی شائبه به مردم خدمت کند و تا حد امکان و بضاعت خود در کاهش پروندههای ورودی به دستگاه قضائی به ایفای نقش بپردازد.
نویسنده با تشریح عملکرد ۳۶ ماهه هیات مدیره، از رشد چشمگیر تعداد اعضای مرکز خبر داد و گفت: «از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۴، با پذیرش ۵۳۰ کارآموز جدید، تعداد اعضای مرکز به نزدیک هزار تن رسیده است و پیشبینی میشود در سال جاری این عدد از هزار نفر فراتر رود.»
او با اشاره به اینکه هماکنون مرکز دارای ۸۲۱ عضو شامل ۵۷۱ وکیل و ۲۵۰ کارآموز است افزود: «تنها در آزمونهای شهریور و اسفند ۱۴۰۲، به ترتیب ۱۱۷ و ۱۶۰ کارآموز جدید پذیرفته شدهاند.»
نویسنده همچنین خاطرنشان کرد: «خدمات این مرکز با وجود فضای اداری کمتر از ۱۶۰ متر و با ۵ پرسنل اداری، به شکل گسترده و با حداکثر بهرهوری به اعضا و جامعه ارائه میشود.»
کسب عنوان کمیسیون برتر آموزش برای قزوین
رئیس مرکز وکلای قزوین ضمن اشاره به این موضوع که خدمات آموزشی قزوین قابل مقایسه با سایر استانها نیست و مرکز وکلای قزوین در این دوره عنوان کمیسیون برتر آموزش کشور را به دست آورد، به اهم فعالیتهای آموزشی، فرهنگی، ورزشی، صنفی و حقوقی مرکز طی سه سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: «برگزاری بیش از ۱۲۳ نشست دوشنبههای حقوقی، ۴۸۰ سمینار آموزشی ، ۳۲ دوره علمی کاربردی، ۱۴ دوره آزمون اختبار، ۹ برنامه تحلیف و میزبانی از آزمون احراز صلاحیت برای بیش از ۹۰۰ متقاضی از استانهای قزوین، البرز و زنجان، بخشی از فعالیتهای آموزشی این دوره بوده است.»
وی از ارائه بیش از ۵۷ هزار مشاوره حقوقی حضوری و تلفنی، تشکیل ۴۷۰ پرونده معاضدتی و تسخیری و برای افرادی که بضائت اختیار وکیل نداشتند به طور رایگان صورت گرفت و اجرای ۱۱۰ برنامه مشاوره حقوقی در مساجد بهعنوان بخشی از خدمات عمومی مرکز یاد کرد و ۶۵۰ نمازگزار خدمات مشاوره حضوری دریافت کردند.
نویسنده ضمن اشاره به برگزاری برنامههای فرهنگی مرکز، گفت: «برگزاری سه دوره سوگواره عکس عاشورایی با مشارکت ۱۵۰ عضو مرکز، نشستهای نمایش و نقد و بررسی حقوقی فیلم، برنامههای تجلیل از بانوان وکلای مرکز، وکلای دانشجو، وکلای سرپرست، پدران وکیل، وکلای جانباز و ایثارگر و همچنین شب شعر و جشنهای یلدا از جمله اقدامات انجامشده در حوزه فرهنگی بوده است.»
در بخش رفاهی و ورزشی نیز، به گفته نویسنده، اجرای ۱۲ برنامه اردویی، اعطای تسهیلات قرضالحسنه به مبلغ ۶۰ میلیارد ریال، برگزاری تمرینات هفتگی و اعزام تیمهای ورزشی به مسابقات استانی و کشوری در رشتههای فوتسال، والیبال، تنیس روی میز، شطرنج، دارت و بدمینتون برای آقایان و بانوان انجام شده است.
همچنین وکلای مرکز موفق به کسب ۵ مدال در رشتههای مختلف شدند.
نویسنده همچنین یکی از هشت عضو شورای وکلای کشور، در پایان به برخی از مهمترین دستاوردهای مرکز طی ۳ سال گذشته اشاره کرد؛ از جمله برگزاری نخستین مجمع عمومی مرکز در سطح کشور، انتخاب به عنوان کمیسیون برتر آموزش و پژوهش، عضویت رئیس مرکز در شورای عالی وکلا، راهاندازی سامانه آنلاین معاضدت قضایی و اجرای پروژه پژوهشی «تاریخ عدلیه و وکالت در قزوین» و انتشار کتابی با این موضوع.
رئیس مرکز کارشناسان قوه قضاییه؛ اولویت ما آموزش است
رضا فرخزاد، رئیس مرکز کارشناسان قوه قضائیه قزوین نیز با اشاره به تاسیس این مرکز در سال ۱۳۹۰ کارشناسان این مرکز را ۲۷۰ نفر اعلام کرد.
به گفته وی در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۳۰ کار آموز در این مرکز آموزش دیدند.
وی افتتاح رشتههای جدید در مدت مشابه را از دستاوردهای این مرکز برشمرد و اولویت اصلی این مرکز را آموزش دانست.
به گفته فرخزاد، برگزاری دورههای آموزشی برای هر کدام از ۴۳ رشته زیرمجموعه این مرکز، میزبانی استانهای همجوار در آموزش، برگزاری نشستهای هم اندیشی به صورت هفتگی از اقدامات مهم این مرکز است.
این مسوول افزود: همچنین عقد تفاهمنامه با ارگانهای مختلف از جمله سازمان بهزیستی، بنیاد مسکن روستایی با تخفیف ۵۰-۷۰ درصد برای نیازمندان و تخفیفات ۱۰۰ درصدی برای بنیاد شهید در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: همچنین خدمات معاضدتی برای سازمانهای مختلف از جمله مسکن و شهرسازی، بانکها، ادارات پست و… طی توافقنامههایی ارائه میشود.
آنطور که فرخزاد اظهار کرد کتاب «آئین صلاحیتهای کارشناسان» نیز سال گذشته توسط این مرکز منتشر شد.
گفتنی است این نشست و سایر برنامههای فرهنگی و آموزشی مرکز در هفته جاری، به مناسبت ۱۷ فروردینماه، بیست و پنجمین سالروز تاسیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه قزوین است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰