معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان قزوین

۱۳ روستای استان قزوین در ردیف مناطق گردشگری قرار دارند

قزوین - معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان قزوین گفت:در کل کشور ۲۰۰ روستا به عنوان روستاهای هدف گردشگری در برنامه هفتم توسعه تعیین شده‌اند که تاکنون سهم استان قزوین ۱۳ روستا می‌باشد.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین از قزوین ، علی خانجانیان در نشست خبری با رسانه های جمعی استان که در سالن جلسات اداره‌کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین برگزار شد، افزود: سال گذشته توانستیم در برنامه هفتم توسعه ۴ روستا را به عنوان روستاهای هدف گردشگری و بافت با ارزش لحاظ کنیم.

وی اظهار کرد: این روستاها شامل روستای فشک به عنوان روستای بافت باارزش، روستای پرچکوه، روستای خرزان و روستای الولک به عنوان روستاهای هدف گردشگری بودند که این روستاها در لیست ملی ۲۰۰ روستای برنامه هفتم در بحث گردشگری قرار گرفتند.

خانجانیان ادامه داد: با تلاش‌های صورت گرفته در سال جاری چهار روستای دیگر استان قزوین را به این لیست اضافه کردیم که شامل روستای زواردشت، روستای نیاق، روستای کلایه الموت شرقی و روستای زرشک می‌باشد.

این مسوول تصریح کرد: انتخاب این روستاها و قرار گرفتن آن در لیست روستاهای ملی دارای بافت باارزش یا روستای هدف گردشگری شاخص‌های متعددی دارد. مهم‌ترین شاخصه انتخاب این روستاها دارای ساختار یا قابلیت گردشگری بودن است به عبارتی این روستاها باید از مراجعان گردشگر به صورت روزانه یا دوره‌ای برخوردار باشند.

وی افزود: گازرخان، اوان، پیچ‌بن و زرآباد که در برنامه‌های توسعه پنجم و ششم انتخاب شده بودند، امروز به مناطق نمونه  گردشگری تبدیل شده‌اند و در روستای زرآباد، اکثر معابر و کوچه‌ها برای پذیرش گردشگر آماده شده و شاید دیگر نیازی به تبلیغات نداشته باشد.

خانجانیان اضافه کرد: برای هر روستای مصوب اعتبارات ملی در نظر گرفته می‌شود که شامل مطالعات، تهیه طرح و اجرای پروژه‌های عمرانی است. در سال گذشته نیز با همکاری میراث فرهنگی، اقدامات خوبی در زمینه بهسازی و ممنوعیت ساخت‌وسازهای غیرمجاز انجام شده است.

وی تاکید کرد: معیارهای مورد نظر برای انتخاب روستاهای هدف گردشگری فقط منحصر به بحث مراجعه توریست نیست بلکه بحث اقتصاد محور بودن این مناطق هم مدنظر است یعنی نوع اشتغال روستاییان ساکن در روستاها هم دارای اهمیت می‌باشد.

وی اضافه کرد: نوع اشتغال برخی روستاها ممکن است با محوریت تولید صنایع دستی باشد یا برخی روستاها در مسیری واقع شده‌ باشند که می‌توانند به گردشگران انواع خدمات لازم را ارائه دهد و بازارچه محلی دارند.

خانجانیان تصریح کرد: در حوزه گردشگری به همه این موارد پرداخته می‌شود ضمن اینکه بحث کالبد روستاها هم لحاظ شده و اجرای طرح هادی برای این روستاها از محل اعتبارات ملی تامین می‌شود و بنیاد مسکن استان متولی‌ انجام همه این موارد چه در مباحث اقتصادی و چه در مباحث گردشگری است.

وی خاطرنشان کرد: هر روستایی که به عنوان روستای گردشگری یا بافت باارزش مصوب می‌شود، دولت از سال‌های بعد به تناوب دوره برنامه، اعتباراتی بابت مطالعه و تهیه طرح برای روستا تعیین می‌کند.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان قزوین یاد آور شد: انتخاب روستاهای نمونه گردشگری موجب تحول اقتصادی در مناطق شده و به مهاجرت معکوس و ماندگاری ساکنان در روستاها و عمران و آبادانی سریعتر این مناطق کمک می کند.