مهمترین چالش، مدیریت هماهنگ شهری است
به گزارش خبرنگار تجارت جنوب آنلاین، مهدی چمران، افزود: از نزدیک به دیدار مردم شهرها و نشست با مسئولان به ویژه با شوراهای عالی شهرهایشان داشتهایم و شاهد بودم که شوراها سبب یک جهش و یک حرکت بزرگی در شهرها شدهاند و این حرکت در جامعه امیدی است که به خودمان میدهیم.
چمران تصریح کرد: کسانی که میتوانند بیشترین امیدآفرینی در جامعه داشته باشند همین اعضای شهرداریها هستند، اگر شهرداریها در کشور بتوانند خوب کار کنند و از جهت فیزیک شهر و همچنین ابعاد معنوی خوب کار کنند، تحولات خوبی را ایجاد خواهند کرد.
رئیس اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهرها و شهرهای مراکز استان کشور، با بیان اینکه پس از سه سال به بندرعباس آمدم و با توجه به اینکه کارهای خوبی در حال انجام است تفاوت را کاملا احساس کردم، خاطرنشان کرد: امیدوارم مسئله فاضلاب و ریختن این آلاینده به خلیج فارس که باید به خوبی حفظ شود حل شود و یک سابقه خوبی از شهرداری و شورای ششم شهر بندرعباس در اذهان عمومی باقی بماند.
مهدی چمران با بیان اینکه هر بار در یکی از استانهای کشور مجمع تشکیل میدهیم و برنامههای عمومی شهری را بررسی میکنیم، افزود: پس از بررسی و ارائه راهکار نتایج را به مجلس و دولت، قوه قضائیه و هر جایی که نیاز باشد میفرستیم و پیگیری میکنیم که به نتیجه برسد.
چمران، در خصوص کارگران شهرداری و تبدیل وضعیت آنها، نیز گفت: شهرداریها به خاطر اداره کردن کارهای اجرایی خود مجبور به انعقاد قرارداد با شرکتهای خدماتی هستند که اگر خودشان این کارها را انجام بدهند بسیار وسیع است و کادر و مشکلاتشان را افزایش میدهد به همین دلیل کارها را به پیمانکاران محول میکنند.
وی، ادامه داد: کسانیکه که کار میکنند کارگر پیمانکار هستند نه کارگر شهرداری، شرکت باید تمام امکانات را طبق قانون در اختیار آنها قرار دهد اگر اینکار به درستی و طبق قانون انجام شود نیاز نیست شهرداری در این زمینه تحت فشار قرار گیرد.
رئیس اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهرها و شهرهای مراکز استان کشور، از مهمترین چالشها به موضوع مدیریت هماهنگ شهری اشاره کرد و گفت: تا این مسئله حل نشود موضوع هماهنگی در مدیریتهای شهری حل نمیشود و این مسئله در قانون برنامه هفتم پیش بینی شده است و ما در جلسه با رئیس جمهور این مسئله را مطرح تا هر چه زودتر اجرایی شود. شهرداریها باید درآمد پایدار داشته باشند و این موضوع نیز به مجلس جهت اصلاح پیشنهاد شده است.
چمران، اذعان داشت: موضوع اساسی و چالش دیگر، در تفسیر قانون است جاهایی که شوراها میخواهند تصمیم بگیرند نه اجرا کنند گفته میشود این کار اجرایی است در حالیکه تصمیم اجرا نیست این مسئله موضوع مهمی است که برای شوراها چالش ایجاد کرده است امیدواریم این موضوع نیز حل شود.
رئیس اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهرها و شهرهای مراکز استان کشور گفت: به نفع دولتها است که این همکاری ها گسترش پیدا کند که به نفع مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
چمران با اشاره به اینکه کاری که شوراها در تمام کشور انجام می دهند با موفقیت همراه باشد که همین گونه هم بوده است، آبادی را به همراه داشته است، خاطرنشان کرد: اگرچه مشکلات فراوانی نیز پیش روی آنها است، وجود اختلاف نظر در شوراها یک نعمت است اما هماهنگی و همفکری نیز باید وجود داشته باشد که موجب ایجاد تامید در دل مردم میشود.
رئیس اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهرها و شهرهای مراکز استان کشور با بیان اینکه شوراها در زمینه پیشرفت کشور یکی از نمونه های موثر وتاثیرگذار هستند، ابراز داشت: در بدنه دولت برخی افراد فکر می کنند که شوراها رقیب آنها هستند، اما در صورتی که ما رفیق و دستگیر آنها هستیم و قطعا میدانم وزیر کشور از این موضوع راضی نیستند و این روشی که الان در همه دنیا پیاده سازی شده است را بهتر است در کشورمان اجرایی کنیم.
چمران گفت: یک وزارت خانه نمیتواند در تمام شهرها بنشیند و شهرها را اداره کند، پس بهتر است که این تصمیم را بپذیرند و تثبیت مدیریت باعث میشود شاهد پیشرفتهای چشمگیر باشد.
وی توضیح داد: تثبیت مدیریت شهرداران در کلانشهرها به خصوص در شهرهایی نظیر اصفهان و تهران باعث شده است که تغییرات خیلی خوبی در مدیریت شهری اتفاق افتد و از شوراها خواهشمندیم حداقل در یک بازه زمانی چند ساله این اعتماد را به شهرداران شهرشان داشته باشند.
به گفته رئیس اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهرها و شهرهای مراکز استان کشور، دولت گذشته در مدت یک سال هیچ گونه اتوبوسی به شهرداری ها نداده است که نتیجه آن گرفتاری مردم و ایستادن در صف های طولانی در همه شرایط آب و هوایی میشود.
چمران خاطرنشان کرد: امروز شهرداری ها با حق مالیات بر ارزش افزوده مدیریت میکنند که این حق واقعی آنها است و تقاضا میکنم که این حق خودمان و مال خودمان را به خودمان بپردازیم و انتظار داریم همکاری ها صورت گیرد.
وی با اشاره به فرمایشات امام راحل در این زمینه گفت: حضرت امام راحل در نهم اردیبهشت سال ۵۸ فرمودند که هرچه سریعتر قوانین شوراها نگاشته شود که با شروع جنگ تحمیلی این موضوع مهم به تاخیر افتاد و تا کنون این اختلاف فاز و عقب ماندگی حفظ شده است.
این مسئول با بیان اینکه ما ۱۳۰ هزار شورایی در کل کشور هستیم و ۷ بند در قانون اساسی داریم، مطرح کرد: اما هیچ نهادی نداریم که از نظر آماری و قانون اساسی رقیب ما محسوب شود، ما نمی خواهیم کار اجرایی انجام دهیم اما طبق اصل هفتم قانون اساسی می توانیم در تصمیم گیری ها نقش داشته باشیم بنابراین جایگاه خودمان را باید به دست بیاوریم.
گفتنی است، هفتادمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهرها و شهرهای مراکز استان باحضور روسای شوراهای کشور به میزبانی بندرعباس در هتل هما برگزار شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰