یک مقام مسئول تشریح کرد؛

جزییات تزریق ۴۸۰ میلیون متر مکعب آب از بزرگترین طرح زیست محیطی خاورمیانه به دریاچه ارومیه

جانشین مجری طرح سامانه انتقال و سد کانی سیب به دریاچه ارومیه گفت: با بهره‌برداری از فاز دوم و نهایی بزرگ‌ترین طرح محیط زیستی خاورمیانه و افزودن ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب رودخانه بادین آباد به مخزن سد کانی سیب، در مجموع امکان انتقال سالانه ۴۸۰ میلیون متر مکعب آب که ۴۰ درصد آب انتقالی به دریاچه را شامل می‌شود؛ تا تأمین بخشی از نیازهای زیست محیطی دریاچه ارومیه فراهم شود.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین، محسن عباس زاده در حاشیه بازدید از سد و تونل کانی سیب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی ۲ تا ۳ دهه گذشته با تغییرات اقلیمی، کاهش نزولات آسمانی و برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی؛ بیلان اوضاع دریاچه ارومیه منفی  و با چالش جدی مواجه شد و پارک ملی دریاچه ارومیه می‌رفت تا در خطر نابودی کامل قرار گیرد تا اینکه در اواسط دهه ۸۰ ستاد احیای دریاچه شکل گرفت و کار کارشناسی انجام و عوامل این رخداد مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهایی ارائه شد.

وی افزود: با توجه به کاهش ارتفاع سطح آب دریاچه ارومیه و با تشکیل ستاد احیاء این دریاچه، طرح انتقال آب مازاد از حوضه آبریز مجاور دریاچه ارومیه به عنوان یکی از راهکارهای ۱۹گانه مورد تأیید قرار گرفت که بخشی از این اقدامات به وزارت نیرو واگذار شد.

جانشین مجری طرح سامانه انتقال و سد کانی سیب به دریاچه ارومیه گفت، در بخش سخت افزاری در فاز اول انتقال آب به دریاچه ارومیه، احداث سد کانی سیب را در دستور کار آب و نیرو قرار گرفت.

وی با بیان اینکه اجرای تونل حدود ۶ سال به طول انجامید، ادامه داد؛ این سد از نوع سنگ‌ریزه‌ای با هسته رسی و ارتفاع ۵۷ متر با حجم مخزن ۲۲۰ میلیون مترمکعب در ۱۵ کیلومتری پیرانشهر ساخته شد و همچنین سامانه انتقال آب نیز متشکل از تونلی به طول ۳۶ کیلومتر و کانال انتقال به طول ۱۱ کیلومتر و لایروبی بخشی از رودخانه گدارچای با هدف انتقال ۳۰۰ میلیون مترمکعب از آب ذخیره شده در سد کانی سیب که بخشی از آورد رودخانه‌های این حوضه در طول سال است، انجام شد و اسفندماه سال ۱۴۰۱ توسط رئیس جمهور شهید افتتاح شد.

عباس زاده گفت: تاکنون در چند مرحله رهاسازی آب از طریق این سامانه سرآغازی بر احیای دریاچه ارومیه شده و روح تازه‌ای بر کالبد آن تزریق شد.

وی خاطرنشان کرد: در ادامه این مسیر و در جهت نیل به اهداف کلی این طرح بزرگ زیست محیطی، بند بادین آباد و کانال ۴.۵ کیلومتری انتقال آب ساخته شد تا با بهره‌برداری از فاز دوم و نهایی بزرگ‌ترین طرح محیط زیستی خاورمیانه و افزودن ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب رودخانه بادین آباد به مخزن سد کانی سیب، در مجموع امکان انتقال سالانه ۴۸۰ میلیون متر مکعب آب که ۴۰ درصد آب انتقالی به دریاچه را شامل می شود؛ به منظور، تأمین بخشی از نیازهای زیست محیطی دریاچه ارومیه فراهم شود.

این مقام مسئول در پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: بی شک با افزایش نزولات آسمانی‌اش، در کنار همکاری مردم و مسئولان در جهت اصلاحات اساسی در بخش‌های مختلف برای نجات این پارک گران‌بهای ملی، طعم نجات دریاچه شورمان را خواهیم چشید.

Print Friendly, PDF & Email