فعال شدن دوباره کانون های گرد و غبار در اصفهان

اصفهان - هواشناسی اصفهان برای وزش باد شدید و فعال شدن دوباره کانون های گرد و غبار از اواخر امروز پنجشنبه ۲۵ مرداد در برخی مناطق استان هشدار زرد صادر کرد.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین از اصفهان، بر اساس هشدار مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور، رنگ زرد برای آگاهی بخشی، رنگ نارنجی برای حفظ آمادگی و رنگ قرمز برای اقدام است.

بر اساس اطلاعیه شماره ۴۲ هواشناسی اصفهان وزش باد نسبتا شدید تا شدید همراه با گرد و خاک و کاهش دید از اواخر امروز پنجشنبه نیمه شرقی، شمالی و مرکزی استان را در بر خواهد گرفت.

آغاز این پدیده جوی در آران و بیدگل، خور و بیابانک، چوپانان، اردستان، انارک، بادرود، زواره، کوهپایه و مهاباد خواهد بود.

وزش باد و گرد و خاک برای روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه هفته آینده در اصفهان، آران و بیدگل، اردستان، انارک، بادرود، چوپانان، خمینی شهر، خور و بیابانک، دهاقان، برخوار، دولت آباد، لنجان، زواره، کاشان، کوهپایه، مهاباد، نجف آباد، نایین، ورزنه و نطنز ادامه خواهد داشت.

به گفته ریس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات هواشناسی اصفهان، غبار آلودگی، کاهش شعاع دید، قرار گرفتن شاخص کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای عموم در برخی ساعات از جمله اثرات این مخاطره جوی است.

لیلا امینی افزود: شدت وقوع این پدیده بعد از ظهر شنبه تا اواخر روز دوشنبه خواهد بود.

هواشناسی اصفهان همچنین در باره تردد در محورهای نیمه شرقی استان، آسیب به سازه های موقتی، فعالیت در فضای باز و توقف در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان فرسوده هشدار داده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز بر ممنوعیت هر اقدامی که منجر به تشدید گرد و خاک و آلاینده ها شود از جمله فعالیت های خاکبرداری، آتش زدن بقایای کشاورزی و فضای سبز، فعالیت‌های معدنی و حمل و نقل خاک و گچ تاکید کرد.

منصور شیشه فروش افزود: با توجه به پیش بینی هواشناسی نظارت بر کاهش فعالیت صنایع آلاینده با نظارت محیط زیست و همکاری اداره صمت ضروریست.

وی افزود: برای چندمین بار است که با فعال شدن کانون‌های خیزش گرد و غبار در اردستان، انارک، دشت سجزی، کانون‌های بیابانی شرق اصفهان، تالاب گاوخونی، مناطق بیابانی اطراف کاشان، اراضی رها شده و بستر خشک رودخانه زاینده رود، توده گرد و خاک به مناطق مرکزی استان نفوذ کرده و موجب افزایش چشمگیر شاخص آلایندگی در حد اضطرار برای عموم و همچنین افزایش ذرات گرد و غبار و کاهش میدان دید می شود.

شیشه فروش گفت: تسریع در تکمیل طرح های انتقال آب به زاینده‌رود، احیای رودخانه و تالاب و همچنین برقراری جریان دائمی زاینده‌رود می تواند از شدت آثار گرد و خاک بکاهد.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین، سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان خسارات ناشی از گرد و خاک به بخش‌های مختلف استان وارد می شود.

اصفهان در سال‌های اخیر با چالش کم‌آبی، خیزش گرد و خاک و خشک شدن زاینده‌رود و تالاب گاوخونی مواجه است و در آغاز فصل تابستان در اثر وزش باد که کانون‌های فرسایش بادی را فعال می‌کند با افزایش آلودگی هوا مواجه است.

Print Friendly, PDF & Email