تامین اعتبار برای توسعه طرح آبیاری مدرن و تحت فشار در قزوین ضروری است

قزوین - رئیس جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به چالش آبی گفت: تامین اعتبار برای توسعه طرح آبیاری مدرن و تحت فشار برای مدیریت منابع آبی در استان قزوین ضروری است.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین از قزوین، محمدحسین عطایی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، با تاکید براینکه اعتقاد ما به جامعه فرهیخته خبرنگار عمیق است، افزود: این قشر در شرایط خاصی فعالیت می کنند و اعتقاد داریم به باتوجه به گستردگی بخش کشاورزی، رسانه می تواند ما را در مسیر پیشرفت و توسعه یاری رساند.

وی اظهار کرد: مباحثی که در بخش کشاورزی می گذرد نیازمند تحلیل است و رسانه ها باید ما را به جامعه بشناساند چرا که تولید کشاورزی استان از متوسط کشوری بالاتر است و در الگوی کشت برتر هستیم و این از ویژگی های مهم استان است که دشت قزوین از ویژگی های مهم کشاورزی استان است.

عطایی تاکید کرد: شما خبرنگاران در معرفی ماموریت ها و خدمات سازمان جهاد کشاورزی موثر هستید و ما هم انتظار نداریم که شما فقط عملکرد سازمان را بازگو کنید بلکه هرجا انتقاد و پیشنهادی برای بهبود امور داشتید به ما منتقل کنید و بدانید از آن استقبال می کنیم.

این مسوول ادامه داد: امروز متوسط تولید استان در مقایسه با استان های برتر کشور، در سطح بسیار خوبی است و در برخی بخش ها تعیین کننده هستیم، همچون صندوق سرمایه گذاری تاکستان که تعیین کننده قیمت کشمش در کشور است.

عطایی با بیان اینکه علی رغم کمبود آب، تولیدات کشاورزی استان کاهش نیافته است، خاطرنشان کرد: بحث آب با مشکل مواجه هستیم و این موضوع سالهاست استان را درگیر کرده اما علی رغم این کمبود، تولیدات کشاورزی استان کاهش نیافته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان قزوین در بخش دیگر سخنان خود گفت: جهاد کشاورزی از لحاظ تنوع مسائل یکی از سازمان‌های متنوع در بحث مدیریتی و تنوع حوزه‌ای است ‌ یک رویکرد مدیریتی در کشاورزی داریم. وعمده مشکلات بخش کشاورزی به دلیل کمبود و نقص در هماهنگی است یکی دیگر از مشکلات ما زبان خاص برای ارتباط با کشاورزان است.

وی تصریح کرد: دفتر مشترکی بین سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت منابع آبی در حال ایجاد است که با هدف تسهیل امورات کشاورزان بنا شده تا کشاورزان دچار سرگردانی نباشند و هدف این دفتر مشارکتی این است که بخشی از آب منطقه‌ای با بخشی از جهاد کشاورزی یک جا پاسخگوی کشاورزان باشند که تا کنون هماهنگی‌های خوبی صورت گرفته است و امیدواریم بزودی به این هدف بزرگ و اصلی دست یابیم.

عطایی ادامه داد: فشار تغییر کاربری در قزوین نسبت به استان‌های دیگر بالا است، اما در مقابل از نظر تخریب نیز طی سه سال گذشته رتبه نخست برخورد با تغییر کاربری غیرمجاز هستیم و همچنین در حد اعتبارات ۱۵ عدد استخر معیشتی در مناطق کوهستانی و کوه‌پایه‌ای احداث شده که این استخرها با توجه به کمبود آب از آب‌های چشمه‌ای و غیره تامین می‌شود.

وی با اشاره به شرایط دشت الله آباد شهرستان آبیک گفت: اهداف کشاورزی کانال الله‌ آباد به دست آمده است که قرار است اداره کل محیط‌زیست استان های البرز و قزوین باهم توافق کنند و برای این بخش اقدامی انجام دهند تا آب مناسب از کانال‌ها به راحتی به زمین‌های کشاورزی انتقال یابد.

این مسوول با اشاره به خرید گندم در استان قزوین گفت: سال گذشته خرید گندم از گندمکاران ۱۷۶ هزار تن بود؛ ولی در سال ۱۴۰۰، این میزان ۱۱۲ هزار تن بود که در دوره تقریباً سه ساله بیش از دو برابر شده است و همچنان برداشت‌ها در شهرستان آوج و کوهین ادامه دارد و به ۲۵۰هزار تن هم می‌رسد؛ اما میزان تولید قطعاً بیش از ۳۰۰ هزار تن است.

عطایی تاکید کرد: آنچه که ما اعلام می‌کنیم بحث خریدی است که به صورت دولتی اتفاق می‌افتد و به مصرف آرد و نان می‌رسد.

وی یاد آور شد: برداشت ها از استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان از فروردین ماه شروع و پرداخت‌ها نیز به تدریج از همان استان‌ها شروع می‌شود و سهم استان ما در پرداختی بین ۲۰ الی ۲۵ درصد است.

عطایی اضافه کرد: همچنین طبق وعده‌هایی که دولت داده تا چند روز آینده مطالبات کشاورزان پرداخت می‌شود؛ اما طبق قانون باید ۴۸ ساعت بعد از تحویل مطالبات کشاورزان پرداخت گردد اما ممکن است پرداخت مطالبات کشاورزان تا شهریورماه نیز ادامه دارد.

رییس جهاد کشاورزی استان در ادامه با اشاره به حوزه خرید حمایتی جو یاد آور شد: امسال نیز قیمت جو همزمان با برداشت ها خیلی پایین آمد که دولت وارد عمل شد و در کل کشور ۱۲۵ هزار تن خریداری کرد و در استان قزوین هم ۵ هزار و ۴۶۰ تن خریداری گردید؛ اتحادیه دامداران به عنوان مباشر ما کل این محصول را خریداری کرده و ۲ الی ۳ روز آینده مطالبات جوکاران هم پرداخت می‌شود.

وی افزود: همچنین در حوزه گندم در طرح جهش تولید با مشارکت ستاد اجرایی حضرت امام ( ره) با تسهیلاتی که پرداخت شد کشاورزان محروم و کم برخوردار از این طرح استفاده نمودند و سال گذشته حداقل تولیدات ما ۲۰ درصد در این طرح افزایش داشت و امسال نیز حداقل ۵۰ درصد است.

Print Friendly, PDF & Email