یک کارشناس:

خطر سنجی، ابزاری مهم برای پیشگیری از بروز سکته های قلبی و مغزی است

قزوین - کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری­ های غیرواگیر استان قزوین گفت: خطر سنجی سکته‌های قلبی و مغزی، ابزاری مناسب برای محاسبه میزان احتمال وقوع سکته قلبی و مغزی کشنده یا غیرکشنده در ۱۰ سال آینده است. با این کار می‌توان منابع محدود مراقبت‌های اولیه بهداشتي را به سمت نیازمندترین بخش جمعيت هدايت کرد.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین از قزوین، فاطمه ناجی، با اعلام این خبر اظهار کرد: بر اساس تخمین میزان خطر ۱۰ ساله وقوع سکته‌های قلبی و مغزی، درباره شروع مداخلات پیشگیرانه و درمان برای گروه‌های در معرض خطر بالا، تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در ارزیابی خطر سکته‌های قلبی و مغزی، گروه هدف افراد با سن ۳۰ سال و بالاتر هستند که دارای یکی از این عوامل خطر باشند:” ابتلا به دیابت و فشارخون بالا، دور کمر مساوی یا بیشتر از ۹۰ سانتی متر، سن بیش از ۴۰ سال، مصرف دخانیات و یا الکل، سابقه بیماری دیابت یا کلیوی در افراد درجه یک خانواده و یا سابقه حوادث قلبی عروقی زودرس در خانواده” است.

به گفته این کارشناس، برای مبتلایان به بیماری قلبی عروقی (تایید شده توسط پزشک) و کسانی که سابقه سکته قلبی یا مغزی دارند، ارزیابی خطر انجام نمی‌شود؛ زیرا این گروه از بیماران، در معرض خطر معادل ۳۰ درصد و بیشتر هستند.

وی افزود: در این کارگاه، شاخص­ های برنامه به تفکیک شهرستان­ ها بررسی شد و مداخلات لازم به منظور بهبود شاخص ها ارائه شد.

Print Friendly, PDF & Email