اوضاع ۴۲۳ دشت بحرانی شد

مسئول پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری کشور گفت: در نتیجه استفاده بی‌رویه از منابع آب و کاهش سطح آب زیرزمینی ۴۲۳ دشت در کشور ممنوعه یا بحرانی است.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین از وزارت نیرو، عطاءالله ابراهیمی با اشاره به اینکه وزارت نیرو سند سازگاری با کم آبی را تهیه کرده است، گفت: میزان استفاده از آب‌های زیرزمینی در ایران ۳ برابر میانگین جهانی است، در نتیجه کاهش سطح آب زیرزمینی و حجم مخازن، حدود ۴۲۳ دشت از ۶۰۹ دشت کشور را در وضع ممنوعه و بحرانی قرار داده است.

وی بر اهمیت و شناساندن آبخیزداری به مردم کشور تاکید کرد گفت: فقط در ۳۷ ایستگاهی که در حدود ۶۰ هزار هکتار، اراضی اجرا شده است، حدود ۳.۲ میلیارد مترمکعب آب‌گیری شده و حدود ۱.۶ میلیارد مترمکعب آب به سفره‌های زیرزمینی تزریق شده است. این یعنی ۲ برابر سد کرج و چیزی معادل سد زاینده‌رود که تمدنی دیرینه در پای آن شکل گرفته و تداوم پیدا کرده است.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور ادامه داد: در سند ملی آبی که توسط وزارت نیرو در دست تهیه و تدوین است، میزان مصرف شرب را سرانه حدود ۳۰۰ لیتر در روز برآورد کردند و این شایسته سرزمین خشکی مانند ایران نیست و اگر با این شرایط پیش برویم باید در آینده، نگران تمدن کشور باشیم؛ اما در کفه تولید، الگوی آبخوان‌داری را به عنوان بخشی از آبخیزداری معرفی کرده که می‌تواند برای کشور ایران و افزایش تاب‌آوری کشور مؤثر باشد.

Print Friendly, PDF & Email