روزنامه تلگراف افشا کرد:

ترامپ به دنبال خارج کردن نیروهای آمریکایی از آلمان/ احتمال تشدید تنش‌های آمریکا-اروپا

روزنامه تلگراف فاش کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در حال بررسی خارج کردن نیروهای آمریکایی از آلمان و استقرار آنها در شرق اروپا است.

به گزارش تجارت جنوب آنلاین، تلگراف افزود: ترامپ در حال بررسی خارج کردن حدود ۳۵ هزار نیروی فعال از آلمان است؛ اقدامی که می تواند روابط آمریکا و اروپا را بیش از پیش وخیم کند.

به گفته مقامات نزدیک به دولت آمریکا، ترامپ که بارها هشدار داده اروپا باید تعهد بیشتری برای تقویت توان دفاعی خود داشته باشد، اکنون به طور فزاینده‌ای از این که اروپایی ها برای «جنگ فشار وارد می کنند» ناامید شده است.

حدود ۱۶۰ هزار پرسنل فعال در خارج از آمریکا مستقر هستند که تعداد زیادی از آنها در آلمان بسر می برند.

یک منبع نزدیک به کاخ سفید گفت: ترامپ از اینکه به نظر می رسد آنها [اروپا] برای جنگ فشار می آورند، عصبانی است.

برایان هیوز، سخنگوی امنیت ملی آمریکا گفت: در حالی که هنوز انتشار هیچ بیانیه خاصی قریب الوقوع نیست، ارتش آمریکا همواره در حال بررسی استقرار مجدد نیروهایش در سراسر جهان برای مقابله با تهدیدات فعلی برای منافع کشور است.

این رسانه افزود، ترامپ در حال بررسی اعزام سربازان از آلمان به مجارستان است که روابط نزدیکی با روسیه دارد.

ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان، در نشست اضطراری اخیر اتحادیه اروپا در بروکسل، تعهد اروپا مبنی بر تقویت حمایت از اوکراین را که توسط سایر کشورهای عضو امضا شده بود، وتو کرد.

اوربان روابط نسبتا نزدیکی با روسیه دارد و اغلب مخالف تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو بوده است.

ترامپ گفته است در حال بررسی استقرار دوباره نیروهای آمریکایی در اروپا است تا هزینه های دفاعی خود را افزایش دهند.

وی بارها از کشورهای ناتو به دلیل این که نتوانسته اند دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف افزایش هزینه ای دفاعی کنند، انتقاد کرده و مدعی است این امر فشار مالی بر آمریکا را افزایش داده است.

رئیس جمهوری آمریکا در دولت نخست خود، دستور خروج تقریبا ۱۲ هزار سرباز از آلمان را صادر کرد. آلمان میزبان پایگاه ها و تاسیسات نظامی آمریکا از جمله پایگاه هوایی رامشتاین است که مقر اصلی فرماندهی آمریکا در اروپا محسوب می شود.

جو بایدن سپس به دنبال انتقادهای گسترده از سوی کنگره، اجرای این دستور را متوقف کرد.

تصمیم آمریکا برای خارج کردن نیروهایش، اروپایی ها را نگران کرده است. کریستوف هوگسن رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ پیش از برپایی این کنفرانس گفت «آمریکا احتمالا خروج گسترده سربازان آمریکایی از اروپا را اعلام خواهد کرد».

جی دی ونس معاون ترامپ نیز پیشتر با ارتباط دادن تعهدات دفاعی آمریکا به موضع برلین در خصوص آزادی بیان، احتمال بازنگری در حضور نظامی آمریکا در آلمان را مطرح کرده است.

ونس ماه گذشته در کنفرانس اقدام سیاسی محافظه‌کاران (CPAC) در واشنگتن گفت: مالیات دهندگان آمریکایی هزینه دفاع از آلمان را تقبل می کنند. امروز هزاران هزار نیروی آمریکایی در آلمان حضور دارند. آیا فکر می کنید که مالیات دهندگان آمریکایی در صورتی که به خاطر ارسال یک توییت بد در آلمان به زندان بیفتید، این موضوع را تحمل خواهند کرد؟ البته که تحمل نخواهند کرد.»

برخی گزارش ها در ماه ژانویه، نشان می داد که رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تعداد نیروهای این کشور در اروپا را به میزان ۲۰ درصد کاهش دهد و برای حفظ نیروهایی که در این قاره باقی می مانند درخواست «کمک مالی» کند.

اروپا که مدت ها نگران کاهش حمایت نظامی آمریکا است، روز پنجشنبه گفتگوهای اضطراری را در تلاش برای تقویت امنیت خود آغاز کرد.

کی یر استارمر طرحی را برای استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین به عنوان بخشی از توافق پس از جنگ اعلام کرده است.

انگلیس و فرانسه نقش پیشتازی را در تشکیل ائتلافی اروپایی ایفا کرده اند که به دنبال استقرار نیروهای حافظ صلح با هدف حفظ هر گونه توافق صلح با پایان یافتن جنگ سه ساله بین روسیه و اوکراین است.