×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 30 April , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 4 خبر
نسخه تهران نشینان برای مسایل هرمزگان شفا بخش نیست

غلامعباس شمس الدینی ،تجارت جنوب آنلاین ،چهاردهمین سفر استانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به هرمزگان اختصاص یافت ، اینکه سفرهای استانی عالی ترین مقام اجرایی کشور و وزرای دولت چقدر می تواند در حل مسایل اثر گذار باشد، موضوعی است که در این مجال قصد پرداختن به آن نیست.

مطابق برنامه ها جدولی از حضور نمایندگان دولت در دستگاههای اجرایی استان منتشر شد که مردم متناسب با موضوعی که دارند به آن دستگاهها مراجعه کنند،  از سوی دیگر خبرگزاری ها و فضای رسانه ای استان به مسئله اولویت های مهم ساکنان این خطه و ضرورت ورود دولت برای حل آنها اختصاص یافته است.

در این مجال بی شک باید به اصلی ترین موضوع توجه شود .مردم بخاطر دارند که در ایام انتخابات ستاد مرکزی آقای رئیسی نظام مسایل 31استان کشور را که وانمود شده محصول پژوهش میدانی و با نگاهی علمی می باشد، منتشر کرد.

شاید مهمترین هدف این به عبارتی سند راهبردی توسعه استانهای کشور ،ایجاد گفتمان مشترک در حوزه مفاهیم ، نیازها ، اولویت ها باشد. موضوعی که محسن منصوری معاون امور استانهای ستاد مرکزی آقای رئیسی در مقدمه بر آن تاکید دارد.

در این مجموعه 172صفحه ای 6صفحه به هرمزگان اختصاص دارد که در ابتدا به ظرفیت ها و فرصت های استان اشاره شده و در ادامه به 18مسئله اساسی تحت عنوان مشکلات استان اشاره شده است. بیکاری، نبود راه روستایی در بسیاری از روستاها ،نبود راه مناسب و پل در بسیاری از بخش ها، مفعول ماندن ظرفیت ترانزیتی بندرشهیدرجایی به دلیل دیپلماسی اقتصادی ضعیف.

بخصوص در آسیای میانه، برخی واگذاری های نامعقول و بعضا رانت آلوده که علاوه بر اتلاف منابع عمومی منجر به مشکلات کارگری و بعضا امنیتی شده است،بافت های فرسوده بخصوص در شهرستان بندرعباس، آسیب های اجتماعی بخصوص درشهرستان بندرعباس، کم آبی و توزیع نابرابر آب، کمبود متخصص و فضای بیمارستانی و درمانی به دلیل طولانی شدن روند احداث بیمارستان های در حال ساخت شهرستان، بندرعباس و نبود بیمارستان مناسب در مابقی شهرهای استان، مشکلات مربوط به فروش محصولات کشاورزی و باغی،عدم آمادگی کافی برای مبارزه با هجوم ملخ و سایر آفات،عدم اعطای مجوز صید به صیادان سنتی،قاچاق سوخت و عدم تفکیک کوله بر سوخت از قاچاقچی های کلان، عدم تناسب رشته های دانشگاهی بانیروهای مورد نیاز صنایع استان،مشکلات جدی زیست محیطی با ورود فاضلاب خام شهری و پس آب های صنعتی کارخانجات، مزارع پرورش میگو و کشتی هادر خلیج فارس و دریای عمان،صید ترال و آسیب های جدی به زیستگاه های جانوران دریایی و به مخاطره افتادن زنجیره تامین غذای نسل آینده کمبود و به نوعی فقر سرانه فضای ورزشی،آموزشی، هنری و فرهنگی و توزیع ناعادلانه همین اندک موجودی از جمله مسایلی است که در آن مجموعه به عنوان نظام مسایل استانها مطرح شده اند.

صدالبته مسایل و مشکلات دیگری در حوزه های صنعت ، زیر ساخت ها ، محیط زیست، فرهنگ و هنر و حوزه های دیگر وجود دارد که به آن اشاره نشده است. علی ای حال در همین سند اقدامات مهمی که منتخب مردم برای استان هرمزگان شرح داده، نیز آمده است .که مهمترین آنها تسهیل سرمایه گذاری، تکمیل بنادر، احداث بنادر جدید در سواحل مکران، تکمیل موج شکن ها، تقویت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری، هوشمند سازی بنادر، حمایت از طرح های کشاورزی، شیلاتی، دانش بنیان، ایجاد پایگاه ملی تحقیقاتی تولید برق ازامواج دریای در سواحل دریایی عمان، توسعه حمل ونقل ترکیبی و افزایش ترانزیت سالانه 10 میلیون تن با توسعه وتکمیل شبکه های حمل ونقل و توزیع بر روی سه محور بندر-راه آهن می باشد.

طبعا اتخاذ تصمیم در راستای ایجاد گفتمان مشترک دولت ملت یک اقدام ارزشمند است اما اینکه آیا موارد احصا شده با خواست مردم تفاوت دارد موضوع دیگری است. شاید در این مجموعه (سند ) جامع نگری در ترمیم مسایل مهم در بخش های مختلف کمتر به چشم آید ولی همین که تلاش شده به سمت ایجاد یک گفتمان مشترک در مسایل منطقه ای حرکت شود،  می تواند امید بخش باشد. نگارنده هم معتقد است نسخه تهران نشینان برای مسایل هرمزگان شفا بخش نیست.

وای کاش بازهم دامنه گروه تحقیق و مطالعه مسایل استان گسترده تر شود و شاید یکی از دلایل عمده عدم پردازش همه مسایل همین دایره محدود تیم هایی است که مشکلات و راه حل ها را احصا و پیشنهاد کرده اند. مردم انتظاراتی دارند، مسایل و مشکلاتی که عمده آنها در این سند مطرح شده است. انتظار مردم هرمزگان اقدام دولت در اجرایی کردن تعهدات یا وعده هایی است که خاصه برای استان داده شده است. قطعا مردم باید نتایج سفرهای مسئولان ارشد نظام را احساس کند، صرف برگزاری یک سفر استانی بی آنکه دستاوردی داشته باشد نه تنها مفید نیست بلکه موجب افزایش توقعات و افزایش یأس عمومی می گردد. این روزها حال مردم، حال سفره های مردم خوب نیست، انجام این سفرهای هزینه بردار اگر نتیجه بخش نباشد نگرانی های عمومی را موجب می شود. امیدواریم این سفر بتواند تحولات شگرفی در توسعه پایدار استان به همراه داشته باشد .

 

برچسب ها :