×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 3 May , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
پالایشگاه نفت بندرعباس، پیشگام در زمینه‌ی تولید و بومی‌سازی

به گزارش تجارت جنوب آنلاین، هاشم نامور، در نشست با خبرنگاران گفت:احداث پالایشگاه بندرعباس از سال ۱۳۶۶ آغاز شد و از نیمه دوم سال ۱۳۷۷ به بهره‌برداری رسید، ظرفیت اولیه پالایشگاه نفت بندرعباس ۲۳۲ هزار بشکه در روز بود که در سه مرحله افزایش ظرفیت، در سال‌های گذشته، ظرفیت تولید به ۳۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. همچنین براساس زمان برنامه‌ریزی شده، ایران از واردات کک اسفنجی بی نیاز می‌شود.

از واردات کک اسفنجی بی‌نیاز می‌شویم

نامور اظهار داشت: یکی از اهرم‌های فشار اقتصادی به ایران، تحریم واردات کک اسفنجی بود و از طرفی دیگر عدم وجود دانش فنی و تامین منابع مالی دو محدودیت عمده اجرای طرح ارتقای کیفیت نفت کوره بود.

او ادامه داد: در این راستا با انجام مطالعات، شبیه سازی کامپیوتری و آزمایش‌های اولیه در پالایشگاه و سه مرحله آزمایش در واحد نیمه صنعتی پژوهشگاه صنعت نفت، با طراحی الگوی پالایشی و تلفیق دانش و تجربه با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت و حمایت‌های وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و سهامداران، دانش تولید کک اسفنجی در کشور بومی سازی شد.

نامور یادآور شد: در حال حاضر فقط هفت کشور در دنیا دانش فنی تولید کک را دارند که ایران یکی از این هفت کشور است.

مدیرعامل پالایش نفت بندرعباس افزود:طرح بهبود کیفیت نفت کوره و تولید کک اسفنجی در پالایشگاه نفت بندرعباس که به عنوان یک نمونه مرجع با دانش فنی ایرانی قابل ارائه و استفاده در جهان است با سرمایه گذاری بالغ بر دومیلیاردو ۲۰۰ میلیون یورو و برنامه زمانبندی ۴۲ ماهه در دستور کار قرار گرفت.

نامور تولید سالانه ۱۴ هزار تن پروپیلن، افزایش ضریب پیچیدگی پالایشگاه نفت بندرعباس و تبدیل آن به یک پتروپالایشگاه، افزایش روزانه ۵۰۰هزار لیتری تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس و تولید نفت گاز با کیفیت یورو پنج را از دیگر دستاوردهای این طرح عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد تجهیزات موردنیاز پالایشگاه نفت بندرعباس در داخل کشور تأمین می‌شود.

وی با اشاره به طرح ارتقای کیفیت نفت کوره گفت: برنامه ما این است که نفت خام تبدیل به فراورده سبک و با ارزش افزوده بالاتر مثل کک اسفنجی به میزان ۴۰۰ هزارتن در سال شود.
مدیرعامل پالایش نفت بندرعباس عنوان کرد:خوراک ما ۴/۶ درصد میعانات از عسلویه، ۶دهم درصد میعانات از سرخون، ۶ دهم درصد نفت خام از هنگام و ۵/۹۲ درصد نفت خام سنگین است.

نامور ادامه داد: ۱۰درصد از گاز مایع، ۲۰درصد از بنزین، ۳۴ درصد از نفت سفید، ۲۰درصد نفت گاز و ۱۹درصد نفت کوره کشور در پالایشگاه نفت بندرعباس تولید می شود.

وی با بیان اینکه ۱۹ درصد از سبد سوخت کشور را در اختیار داریم، اذعان داشت: بعد از پالایشگاه آبادان و اصفهان بیشترین میزان تولید سوخت را داریم.

وی در پایان افزود: پالایشگاه نفت بندرعباس آخرین پالایشگاه نفت کشور است  که احداث آن در سال ۶۹ آغاز و در سال ۷۷ به بهره برداری رسیده و این پالایشگاه ظرفیت تصفیه ۳۵۰ هزار بشکه نفت سنگین را دارد که درحال حاضر این رقم ۲۳۳ هزار بشکه است، بنا داریم با بهینه سازی به تصفیه ۳۵۰ هزار بشکه در روز برسیم.

۲۰ درصد بنزین و ۳۴ درصد نفت سفید کشور در پالایشگاه نفت بندرعباس تولید می‌شود

وی افزود: این پالایشگاه  در حال حاضر ۱۹ درصد از نفت خام مورد نیاز کشور، ۱۰ درصد از گاز مایع کشور، ۲۰ درصد از بنزین مورد نیاز کشور، ۳۴ درصد از نفت سفید، ۲۰ درصد نفت و گاز(گازوئیل) و ۱۹ درصد از نفت کوره‌ی کشور را تولید می‌کند.

 

بهره‌گیری از مهندسین داخلی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها

وی خاطرنشان‌کرد: پالایشگاه نفت بندرعباس همواره از تولید داخلی حمایت داشته و از توان شرکت‌های دانش‌بنیان بهره می‌گیرد که این امر منجر  شده است که ۲۴ هزار و ۸۱۷ هزار قلم کالای مورد نیاز پالایشگاه توسط خودمان و با تکیه بر توان مهندسان داخلی و بهره‌گیری از مهندسی معکوس در سال‌های اخیر تولید شده و بومی سازی شده است که جمع کل کالاهای تولیدی ۲۶ میلیون و ۴۴۰ هزار و ۶۲۱ عدد بوده است که ۴ هزار و ۳۸ میلیارد ریال صرفه جویی برای ما به دنبال داشته است.

اولویت جذب پرسنل جدید، با افراد بومی است

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس، یکی از ابتکارات مدیریت پالایشگاه را  کاهش هزینه‌ها دانست و اظهارداشت: این پروژه در حین اجرا برای ۸ هزار نفر به مدت ۴ سال اشتغال ایجاد می‌کند و بعد از اینکه به مرحله بهره‌برداری رسید این طرح نیاز به نیروهای ماهری دارد تا بتوانند آن را اداره کنند بر همین اساس از همین الان نمودار سازمانی مجموعه‌های جدید پالایشگاه را تدوین کرده ایم و ۲ هزار و ۶۵۰ نیروی مورد نیاز را با اولویت نیروهای بومی در سال جاری جذب خواهیم کرد تا در سه سال آینده برای فعالیت در مجموعه‌های جدید پالایشگاه تجربه کسب کرده و آموزش ببینند.

هاشم نامور بیان‌کرد: طرح ارتقا پالایشگاه بندرعباس را ما از سال ۹۰ تا ۹۸ می‌خواستیم اجرایی کنیم، در آن زمان با شرکت‌های کره‌ای و ژاپنی در شرف آغاز کار بودیم اما با تحریم‌های ترامپ آن‌ها کار را رها کرده و از ایران رفتند اما می‌گفتند که به این کار را دست نزنید چون شما توان انجام آن را ندارید و این حرف‌ها باعث شد به ما بر بخورد و با تغییر ماهیت طرح و تشخیص نیاز کشور به کک اسفنجی این طرح را آغاز کردیم و الان با افتخار اعلام می‌کنیم که ما هفتمین کشور تولید کننده کک اسفنجی هستیم‌.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

wp-puzzle.com logo