×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 4 May , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
برخورداری 150 روستا از نعمت آب در بشاگرد

امین قصمی صبح چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت سالروز تأسیس شرکت‌های آب و فاضلاب در سالن کنفرانس شرکت آب و فاضلاب شهری برگزار شد اظهار کرد: بیست و ششمین سال از تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب کشور گذشت. یکپارچه‌سازی شرکت آب و فاضلای روستایی و شهری یکی از اقدامتی است که در دستور وزارت قرار دارد.

وی ادامه داد: این یکپارچه‌سازی منشأ تحولات بسیار خوبی در سطح روستاها کشور خواهد بود چراکه انطباق دو شرکت و تجمیع دانش و تجربه این دو شرکت باعث خواده شد که خدمات بهتر و با کیفیت بهتر به مردم ارائه شود.

قصمی اذعان کرد: استراتژی اصلی که به دلیل محدودیت منابع آبی در نظر گرفته شده بود این بوده که از منابع سطحی و غیر سطحی به سمت شریین سازی آب دریا برویم و در تلاش بودیم که ۶۰ تا ۷۰ درصد آب هرمزگان را از شیرین‌سازی سطح دریا انجام دهیم.

وی مطرح کرد: سامانه انتقال و ذخیره سازی آبی که از سمت آب شیرینکن‌ها می‌آید در حال انجام است.

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی تشریح کرد: در سال ۹۹ سامانه انتقالی ایجاد خواهد و تمام آب تولید شده توسط آبشیرینکن‌ها وارد مخازن داماهی خواهد شد به موازات آن آب‌شیرینکن ۴۰ هزار متر مکعبی در دست ساخت است که ظرفیت تولید استان را ۱۴۰ هزار متر مکعب خواهد کرد که تا شش ماهه سال ۹۹ وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

قصمی خاطرنشان کرد: مسئولیت انتقال تمام ۱۴۰ هزار متر مکعب آبی که توسط آب‌شیرینکن‌ها تأمین می‌شود بر عهده مخازن داماهی خواهد بود و انتظار می‌رود که ۲۰۰ هزار متر مکعب در این مخازن جای گیرد.

تصفیه‌خانه داماهی با ۱۰ میلیارد تومان بازسازی خواهد شد

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی اظهار کرد: تصفیه‌خانه ۱۵۰ هزار متر مکعبی داماهی، بالغ بر ۴۰ سال عمر داشته و عمر مفید خود را از دست داده‌اند. تمام این مخازن در حال بازسازی هستند. هزینه ساخت یک تصفیه‌خانه با ظرفیت ۳۰ هزار متر مکعبی بیش از ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان است در صورتی که ما می‌توانیم این تصفیه‌خانه را با ۱۰ میلیارد تومان بازسازی کنیم.

قصمی با ذکر این نکته که جمعیتی حدود ۱۰۰ هزار نفر به مجموعه شرکت آب و فاضلاب شهری افزوده شد مانند ایسین، بیان داشت: دغدغه اصلی ما این بود که سامانه‌ای برای تأمین آب این روستاها وجود نداشت که بنابر دستور استاندار پروژه‌ای اجرا شد تا ۵۰۰ لیتر به این روستاها انتقال داده شود. این پروژه با پیشرفت ۶۰ درصد در حال انجام است و ایستگاه چهچکور نیز وارد مدار بهره‌برداری شد

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی تصریح کرد: پروژه بزرگی در راستای آب‌رسانی به بشاگرد انجام شده است که فاز اول آن نیز به اتمام رسیده است و در سفر رئیس جمهور به هرمزگان افتتاح خواهد شد. با افتتاح این پروژه در ثانیه حدود ۱۶۰ لیتر آب از سد جگین و سردشت منتقل می‌شود که باعث خواهد شد ۱۵۰ روستایی که در این مسیر هستند از این نعمت برخوردار شوند.

قصمی اذعان کرد: آبرسانی به شهر گوهران در شهرستان بشاگرد به صورت جدی در حال انجام است که به دنبال هستیم تا این پروژه تا پایان سال به بهره برداری برسد.

وی مطرح کرد: تعدادی از شهرهای میان سیریک و جاسک مشکلاتی در حوزه تأمین آب دارند به همین جهت پروژه‌ای در راستای تأمین آب این روستاها انجام شده است تا ۳۰ هزار نفر در این روستاها از این نعمت برخوردار شوند.

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی تشریح کرد: یکسال است که پروژه‌ای در رویدر در حال انجام است. از آبشرینکن یک میلیون متر مکعبی به رویدر، خمیر و شهر جدید علوی آب را انتقال می‌دهیم که باعث خواهد شد مشکل آب این روستاها برای همیشه حل شود.

عدم اطمینان از توسعه صنعت در بستک به دلیل کمبود آب در این منطقه بود

قصمی خاطرنشان کرد: بستک کانون توجه ما برای تأمین آب بود. نگرانی در خصوص تأمین پایدار آب یکی از دغدغه اصلی آبفای هرمزگان بود. عدم اطمینان توسعه صنعت در بستک هم به دلیل کمبود آب در این منطقه بود در همین راستا کلنگ پروژه‌ای در راستای آب‌رسانی با حضور استاندار زده شد.

قصمی بیان داشت: در سطح کشور سعی شده است که پروژه جدید در حوزه فاضلاب انجام نشود. هر ۴۵ روز یکبار یک تصفیه خانه فاضلاب در کشور وارد مدار می‌شود هرمزگان نیز یک تصفیه خانه فاضلاب را در دست ساخت دارد.

وی عنوان کرد: در بندرعباس تصفیه‌خانه‌ای با ظرفیت ۱۸ هزار متر مکعب در طول شبانه‌روز در دست اجرا است که در شهرک پیامبر اعظم اجرا می‌شود. برنامه داریم تمام فاضلاب شهرک پیامبر اعظم در همان منطقه تصفیه شود و برای آبیاری فضای سبز در اختیار شهرداری قرار گیرد.

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی تصریح کرد: مطالعات ساخت تصفیه‌خانه ۷۲ هزار متر مکعبی به اتمام رسیده است و امیدوارم سال آینده این پروژه افتتاح شود که در تلاش خواهد بود که فاضلاب حوزه شرق بندرعباس را تصفیه کند.

لایروبی خور گورسوزان با همکاری شهرداری باعث از بین رفتن بوی نامطبوع در شهر شد

قصمی اذعان کرد: ۴۲ درصد از شهر بندرعباس را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد. هر گونه پروژه‌ای که هر دستگاه دیگری در این بافت‌ها اجرا کند با موانع و مشکلات بسیاری روبرو خواهد بود. به صورت رسمی اعلام آمادگی کرده‌ایم که برای بهبود بافت فرسوده بندرعباس هر اقدامی را انجام خواهیم داد.

وی با ذکر این نکته که مشکل بوی فاضلاب تنها برای هرمزگان نبوده است، مطرح کرد: همواره در پاییز تماس‌های تلفنی در خصوص بوی نامطبوع فاضلاب داشتیم اما به این مقدار امسال شدید نبود و به سرعت رفع می‌شد.

قصمی خاطرنشان کرد: بالادست سیلاب‌ها گل و لای زیادی را روانه خور گورسوزان می‌کرد. از ۳۲ نقطه گنداب‌ها وارد خور گورسوزان می‌شود. بعد از آن هم پساب تصفیه‌خانه فاصلاب نیز بخشی از مسیر خود را از گورسوزان می‌گذارند که برایند این اتفاقات باعث بوجود آمدن بوی نامطبوع می‌شد.

وی گفت: روان آب‌ها، پساب‌ها و گنداب‌ها در زیر گل و لای‌های خور یک منطقه بی‌هوازی را ایجاد می‌کند که باعث خواهد شد گازهای بد بو ایجاد شود.

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی اظهار کرد: خور گورسوزان به مانند یک کلیدور عمل می‌کرد. خور گروسوزان انشعباتی داشت که باعث شد این بو انشعابات مختلفی داشته باشد.

قصمی بیان داشت: در راستای حل مشکل بوی نامطبوع خور گورسوزان با همکاری شهرداری خور به دو قسمت تقسیم شد. اقدامات لازم در بالا دست این خور که در حوزه آب وفاصلاب قرار داشت شروع شد و این خور به صورت اصولی لایروبی شد به نحوی که از زمان شروع پروژه تغییرات در سطح شهر قابل لمس بود.

تقاضایی برای استفاده از پساب در هرمزگان وجود ندارد / ۱۴۰۰ درخت لیمو با استفاده از پساب در رودان کاشت شد

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی تصریح کرد: حتماً باید به دنبال یافتن محل مصرفی برای این پساب برویم اما به دلایل مختلف پساب در استان هرمزگان با استقبال روبرو نشد و تقاضا برای استفاده از این پساب وجود ندارد.

قصمی اذعان کرد: منطقه ویژه با همکاری صنابع غرب بندرعباس در راستای استفاده از پساب در صنعت گام‌هایی برداشته شده است. رسالت ما این است که پساب را با تأیید محیط زیست را به یک محیط تحویل دهیم.

وی مطرح کرد: وظیفه ما جمع‌آوری، تصفیه و برگردادن فاضلاب به یک محیط خاص است.

مدیرعامل آبفای شهری و روستایی تشریح کرد: تصفیه‌خانه رودان به گونه‌ای طراحی شده است که از پساب آن بتوان در کشاورزی استفاده شود به همین جهت به جهاد کشاورزی اعلام شده است اما پیگیری این موضوع بر عهده آب و فاصلاب نیست. پس از اینکه اعلام شد از این پساب استفاده نمی‌شود اقدام به کاشت ۱۴۰۰ درخت لیمو در شهرستان رودان کاشت کردیم و برنامه داریم که این عدد تا ۲۰۰ هزار درخت لیمو برسد.

قصمی با ذکر این نکته که این اقدام در راستای اثبات مورد استفاده بودن پساب رودان انجام شد، خاطرنشان کرد: از محل فروش این باغ لیمو تمام هزینه‌های تصفیه‌خانه شهرستان رودان تأمین می‌شود.

برچسب ها :